Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E90/E92/E93 M3 (2008 - 2014)

E90/E92/E93 M3 (2008 - 2014)
4th generation E90 M3 sedan, E92 M3 coupe and E93 M3 convertible. The last of the naturally aspirated M3s, powered by a 4.0 liter V8 making 414hp and 295 lb-ft of torque.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-28-2011, 09:34 AM
Jamze132 Jamze132 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Germany
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 100
Mein Auto: 2014 228i
Thumping sound when turning hard right from a standstill

Just had my 1200 service and since then, it's been making a weird noise like a thump thump when turning hard right from a standstill. Going to go back to the dealer when I can make time, but anyone have any ideas? Thanks.
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 11-28-2011, 10:49 AM
chrischeung chrischeung is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dallas, TX
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 7,369
Mein Auto: 2012 ActiveHybrid 7 SWB
Is the sound coming from the wheel well or steering pump area? It doesn't occur when turning hard left, correct?
__________________
2012 ActiveHybrid 750i ED

3/12 ED 7 - thread ID 610350
1/11 ED 6 - thread ID 5767556&postcount=175
4/10 ED 5 - thread ID 453501
5/08 ED 4 - thread ID 290679
3/07 ED 3 - thread ID 201013
3/06 ED 2 - thread ID 136454
Reply With Quote
  #3  
Old 11-28-2011, 11:04 AM
Jamze132 Jamze132 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Germany
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 100
Mein Auto: 2014 228i
Honestly I can't seem to locate the sound at this point. But it doesn't happen when turning the wheels while stationary. It did do it when turning left as well.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2011, 11:18 AM
chrischeung chrischeung is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dallas, TX
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 7,369
Mein Auto: 2012 ActiveHybrid 7 SWB
It may be the steering pump cycling on full lock either way, to prevent damage - which would be normal. I'll run a test later.
__________________
2012 ActiveHybrid 750i ED

3/12 ED 7 - thread ID 610350
1/11 ED 6 - thread ID 5767556&postcount=175
4/10 ED 5 - thread ID 453501
5/08 ED 4 - thread ID 290679
3/07 ED 3 - thread ID 201013
3/06 ED 2 - thread ID 136454
Reply With Quote
  #5  
Old 11-28-2011, 01:33 PM
Jamze132 Jamze132 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Germany
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 100
Mein Auto: 2014 228i
It's just funny that I never heard it until after the service.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-30-2011, 01:35 AM
reepy Coupe reepy Coupe is offline
Registered User
Location: Kent
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 6
Mein Auto: E92 M3
Loose wheel bolts?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-30-2011, 08:10 AM
Jamze132 Jamze132 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Germany
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 100
Mein Auto: 2014 228i
I think if the bolts were loose, I would notice that at 100mph. It's at the dealer right now, I'm waiting for the word.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-03-2011, 07:29 PM
TGray5's Avatar
TGray5 TGray5 is offline
Ultimate Driving Machine
Location: So. Calif.
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,207
Mein Auto: '13 F10 550i; '13 R1200GS
limited slip differential engaging. Happened on my car too after they changed the LSD fluid at 1200. If it really bothers you they'll replace the fluid with another fluid that is quieter, but you will lose some functionality of the LSD I believe.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 12-03-2011, 10:23 PM
Jamze132 Jamze132 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Germany
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 100
Mein Auto: 2014 228i
Dealer said something wasn't synced properly in the rear axle. Took him 5 min to fix the problem, and now no noise.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E90/E92/E93 M3 (2008 - 2014)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms