Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > Car Navigation, Audio & Electronics sponsored by BimmerTech

Car Navigation, Audio & Electronics sponsored by BimmerTech
BMW navigation, audio upgrades, XM Radio, Sirius, Bluetooth, and Radar Detector discussions here!

Sponsored by BimmerTech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-18-2011, 07:16 AM
ncbuckeye ncbuckeye is offline
Registered User
Location: North Carolina
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 51
Mein Auto: 335d
Valentine One with new iPhone 4s

I thought I'd post my experience to see if anyone else noticed the same thing I did this AM.

I had the original iPhone 3G with ATT, and used it in my car without any problems. I bought a Valentine One a month ago, hardwired it, and was working fine until this morning. What changed this AM? I bought an iPhone 4s and switched to Verizon. I synced it with my car this AM for the first time. I started my normal drive, and noticed a couple blips on the detector, 1 bogey, one signal strength, where I never had them before. Didn't think much of it until I made a phone call and noticed a continuous beep every 4-5 seconds, with the arrow indicating a front signal. I assumed it was coming from the phone, which was sitting in the small console below the radio, so I picked it up while I was still on the phone, held it behind the radar, and the signal strength went to 4-5, with the arrow pointing to the rear. The arrows followed the phone as I moved it around.

I called Valentine One this AM, and the sales rep said he hasn't heard of this before, but transfers me to a tech, who said that Verizon uses the CDMA frequency which is a harmonic of an X band, and can falsely alert the detector. He recommended to switch to Advance Logic, as I was using the factory settings.

Has anyone else noticed this? Should I be concerned about missing a radar on this new mode?
__________________

Last edited by ncbuckeye; 11-18-2011 at 07:18 AM. Reason: missing word
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 11-21-2011, 05:03 PM
dvanhoos dvanhoos is offline
Registered User
Location: Aurora, OR
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Mein Auto: 2010 335d
Yes, just noticed this behavior as well. Originally thought I had a bad power cord to the V1, but have clearly isolated it to interference with the 4S. In fact if the iPhone screen is in sleep mode and I turn it on, the V1 goes bonkers very briefly. And I can duplicate it every time. Suspect there is no real fix for this...
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2011, 10:31 PM
Matt_UKTX Matt_UKTX is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 957
Mein Auto: 2012 X5 35d
Quote:
Originally Posted by dvanhoos View Post
Yes, just noticed this behavior as well. Originally thought I had a bad power cord to the V1, but have clearly isolated it to interference with the 4S. In fact if the iPhone screen is in sleep mode and I turn it on, the V1 goes bonkers very briefly. And I can duplicate it every time. Suspect there is no real fix for this...
Remove X-band detection from the V1. You can custom program this. Very few cops use X-band now anyway. It's all K, Ka and Laser, at lease in most states.
__________________
Current:
2012 E70 X5 35d (Alpine White / Oyster)

Gone but not forgotten:
2008 E60 535i (Black Sapphire / Natural Brown)
2006 E90 330i (Jet Black / Sand Beige)
2003 E46 325i (Black Sapphire / Natural Brown)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-22-2011, 05:54 AM
ncbuckeye ncbuckeye is offline
Registered User
Location: North Carolina
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 51
Mein Auto: 335d
Follow Up

Quick Follow up- I switched over to Advanced Logic (L) mode, and haven't had any issues since.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 11-22-2011, 12:57 PM
dvanhoos dvanhoos is offline
Registered User
Location: Aurora, OR
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Mein Auto: 2010 335d
I will give this a try - thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2011, 09:56 PM
pidad pidad is offline
Registered User
Location: Los Angeles
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Mein Auto: M6 Cabriolet
It's the proximity sensor on the iPhone 4S (Siri activation search). The sensor is constantly checking to see if it's been held up against your face to start Siri
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > Car Navigation, Audio & Electronics sponsored by BimmerTech
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms