Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - F01 / F02 (2009 - current)

7 Series - F01 / F02 (2009 - current)
The new re-designed 7 series F01 / F02 leads off the BMW Fxx chassis code!

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-16-2012, 03:46 PM
ozziegold ozziegold is offline
Registered User
Location: London, UK
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5
Mein Auto: 730SE LWB, X3
Keyless ignition problem

Hi all

Not sure if any one can help or has or heard of this problem. I have 09 730SE LD with keyless ignition with an intermittent problem. Occasionally when trying to start the car, the ignition seems to switch on, all the correct lights on the dashboard come on, my foot is on the brake, but nothing happens, engine doesn't turn over, no sounds as if something was malfunctioning, just nothing. Even placing key next to steering colum as per BMW instructions for faulty remote or flat battery does nothing! I get no warning sounds or messages. I have to power down the car and leave it for around 15 minutes before it will start, I'm a chauffeur and this has now happened twice when picking up paying passengers who are unable or unwilling to wait 15 minutes to see if the car starts. Has also happened in petrol station which is very embarrassing. Have been to 3 BMW dealers, and all say the same things. Unless fault happens when in workshop, they can't trace fault. The is no fault recorded in vehicle memory. One dealer has even been on to BMW in Germany and they have not heard of problem and have no answer!
There is no comman pattern. Sometimes it can be first thing in morning after being in garage overnight other times it can be during the day after car has been running during the day, hot or cold weather, dry or damp, seems to make no difference.

If anyone can help or has any ideas it would be gratefully appreciated
__________________
Of all the thinga I've lost, I miss my mind the most!
Reply With Quote
Advertisement
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - F01 / F02 (2009 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms