Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)

E46 (1999 - 2006)
The fourth generation 3 Series (E46 chassis) was introduced in 1999 and set the standard for engineering and performance during it's years of production including being named to Car & Driver's 10 best list every one of those years! ! -- View the E46 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-01-2008, 02:14 PM
dwcondon dwcondon is offline
Registered User
Location: Shawnee Kansas
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Mein Auto: 330ci
ABS light reset

Hi out there,
Anyone know how to "reset" the ABS light? I accidently disconnected the speed sensor doing a brake job. I have everything connected back up now but the ABS (and ASC) is still on.

Thanks,
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 03-01-2008, 02:14 PM
dwcondon dwcondon is offline
Registered User
Location: Shawnee Kansas
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Mein Auto: 330ci
OOPS. This is on a 2002 330CI
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2008, 02:20 PM
KrisL's Avatar
KrisL KrisL is offline
Ubergeek
Location: San Jose, CA
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 15,643
Send a message via AIM to KrisL Send a message via Yahoo to KrisL
Mein Auto: 330i ZHP
It should go out by itself after driving for awhile.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 03-01-2008, 02:37 PM
dwcondon dwcondon is offline
Registered User
Location: Shawnee Kansas
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Mein Auto: 330ci
Smile Thanks

Thanks KrisL, a quick trip around the block turned the light out.

DC
Reply With Quote
  #5  
Old 09-07-2011, 03:29 AM
BImmerDOM BImmerDOM is offline
Registered User
Location: California
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Mein Auto: owner 2001 X5 4.4 200km
how long is a while ??? hope over night and a ride into work does the trick
2001 X5 4.4
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2011, 03:39 AM
TerraPhantm TerraPhantm is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: State College, PA
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,881
Mein Auto: 2005 M3 Coupe
Quote:
Originally Posted by BImmerDOM View Post
how long is a while ??? hope over night and a ride into work does the trick
2001 X5 4.4
If the X5 is similar to the E46 in this regard, then it's not long at all. Maybe a minute or two
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2011, 03:54 AM
BImmerDOM BImmerDOM is offline
Registered User
Location: California
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Mein Auto: owner 2001 X5 4.4 200km
tried that =( is there a tool i can use to reset this? like an OBD scanner??
Reply With Quote
  #8  
Old 09-07-2011, 10:42 AM
stuzor stuzor is offline
Registered User
Location: Glasgow
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Mein Auto: E46
Quote:
Originally Posted by BImmerDOM View Post
tried that =( is there a tool i can use to reset this? like an OBD scanner??
You could use a diagnostics tool to reset it, however if you have not rectified the problem then the light will just turn back on.

It seems a bit concerning that your car is telling you that your ABS is not working, however you are looking to try and turn the warning light off and ignore the problem? If you fix the issue properly then the light will go off after a minute or so of driving, and will stay off. ABS really can be a life-saver, I wouldnt ignore it!

Have a look to ensure that the sensor is connected properly, if this isnt solving the problem then it might be wise to do a diagnostic check to find out exactly what is causing the problem. You can get diagnostic code readers for dirt cheap on eBay.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-07-2011, 02:05 PM
BImmerDOM BImmerDOM is offline
Registered User
Location: California
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Mein Auto: owner 2001 X5 4.4 200km
Thanks Stuzor, but it all happen when I disconnected a few control module plugs under the hood.... =(
Reply With Quote
  #10  
Old 04-24-2012, 11:49 PM
BImmerDOM BImmerDOM is offline
Registered User
Location: California
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Mein Auto: owner 2001 X5 4.4 200km
Cool

all woworked out drive, drive, drive, and drive some more maybe 1,000 miles or so but it should go off, if not maybe you should get a check.. but this happen to me and now the X% is running really well
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms