Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 05-21-2012, 06:57 AM
kiao kiao is offline
Registered User
Location: Miami, FL
 
Join Date: May 2012
Posts: 9
Mein Auto: 2004 X5; 2004 330cic
2004 X5- wont start (EWS / DME issue)

Hi,

I will start by highlighting I am mechanically incompetent and in need of some help.

Car details:
2004 X5 4.4
65K miles
Bought from dealer 6 months ago- no prior issues

Went to start car and no crank in ignition. No clicks, no sound, no nothing- just dead. All lights / electronics worked however car would not turnover and display showed "engine failure / transmission failure" errors. Thought it was battery so jumped start- no success. Tried spare key-nope. Ended up having it towed to my mechanic.

Mechanic thought it was starter motor / battery so replaced and said it was fine (i.e. car started). I went to pick it up and exactly the same issue- no start, errors but electronics working. Mechanic re-examined and diagnosed EWS and another module which they ordered and replaced. This still didn't work. After 2 weeks they said they think it is the DME which needs to be replaced / re-reprogrammed by dealer.

I have taken it to BMW and they are examining but wondering if anyone has any advice or experienced this. If it is DME, how much should it cost- o i need it replaced or reprogrammed???

THANKS SO MUCH


PS> I have trawled through the site but cant find the exact issue
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks

Tags
dme, ews, wont start, x5


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms