Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-13-2012, 02:21 PM
Rossidee Rossidee is offline
Registered User
Location: Billericay
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Mein Auto: X5
Only one speaker works

HElp needed please

I have x5 2004 3.0 petrol the stereo only plays through the left rear speaker???? Please would like all the advice you got ....
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 06-13-2012, 02:45 PM
tmvE39/E53/Z32's Avatar
tmvE39/E53/Z32 tmvE39/E53/Z32 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Seattle --> Atlanta
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,880
Mein Auto: 03 540, 06 E53 4.8, Z32TT
Loose speaker wires? Did you check the Fade and Balance adjusting of the Head Unit?
__________________

FS 2001 ///M5
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=791509
2000 Dinan S1 //M5 (my DD) 06 DINAN E53 4.8iS (wife's DD), 90 Straman Z32TT (my pride & joy ride)

Gone, but not forgotten: 01 E53 3.0i, 01 525i Sport, 03 DINAN 540i MSport and 91 Z32TwinTurbo
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2012, 03:19 PM
maurice Esterki maurice Esterki is offline
Registered User
Location: LONDON
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Mein Auto: E53 3.0i
Hi

I had this problem 3 years ago. I took it to the main dealer and they replaced either the amplifier or a some sort of signal unit that works in conjunction with the amplifier. It was about 450. Sorry to be the bearer of bad news.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-30-2012, 04:26 AM
Bullylad Bullylad is offline
Registered User
Location: uk
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Mein Auto: X5 E53
Hi,

I had only my front right speaker working and got it fixed this week.

Removed the BM54 amp in the rear of the car and sent it to www.vmkautolocksmith.co.uk

They repaired the amp and sent it back within 2 days working properly and with a warranty.

It cost me 95 inc postage and it works fine.

Hope this helps?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-13-2013, 08:52 AM
taha_341 taha_341 is offline
Registered User
Location: egypt
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4
Mein Auto: bmwe39 1996
Only one speaker works

hi
ihave problem with the Balance adjusting memory once you adjust it but is not save when you restart the car
I have e39 1997




Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #6  
Old 08-16-2013, 03:28 PM
thegadgetman0 thegadgetman0 is offline
Registered User
Location: uk Essex
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 7
Mein Auto: X5
Had the same problem last week.
Sent it to Carphonics, got it back the next day fully working. 100
Reply With Quote
  #7  
Old 08-16-2013, 04:14 PM
taha_341 taha_341 is offline
Registered User
Location: egypt
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 4
Mein Auto: bmwe39 1996
Only one speaker works

Do you know what is the problem exactly


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms