Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-05-2012, 04:02 AM
MasterBear MasterBear is offline
Registered User
Location: Sweden
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Mein Auto: BMW 750 E65
Battery problems?

Hi,

I have a few problems with my 06 750.

Comfort Access only works sometimes, most often not.
However, I'm always able to open the trunk without unlocking.
The Keyless Go also works all the time.

Every time I start the car the stereo (CDC) starts with CD1 and track 1, no memory.
This doesn't happen if the car has been turned off less than 30 minutes or so.

When I lock/unlock the car the lights don't flash anymore.
The red light under the inside mirror doesn't flash either.

Could this be because of a wrongfully registered or faulty battery?

Thanks in advance!
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 07-05-2012, 04:37 AM
Blackbox760 Blackbox760 is offline
Registered User
Location: ...
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 90
Mein Auto: 2003 E66 760Li
It could be both, bad battery or not registered but most likely it is a unit that drain the battery, especially because you say that within 30 minutes the CDC remembers teh track.
Have a look at this thread and see some advise how to fault find:

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=629012
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2012, 04:31 PM
DFEL750I's Avatar
DFEL750I DFEL750I is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Toronto
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,845
Mein Auto: 750I
Quote:
Originally Posted by MasterBear View Post
Hi,

I have a few problems with my 06 750.

Comfort Access only works sometimes, most often not.
However, I'm always able to open the trunk without unlocking.
The Keyless Go also works all the time.

Every time I start the car the stereo (CDC) starts with CD1 and track 1, no memory.
This doesn't happen if the car has been turned off less than 30 minutes or so.

When I lock/unlock the car the lights don't flash anymore.
The red light under the inside mirror doesn't flash either.

Could this be because of a wrongfully registered or faulty battery?

Thanks in advance!
Most likely something is draining the battery. If the lights dont flash and there is no need when you lock the car it means you have an open switch on one of the doors, hood or trunk. Basically the car still thinks something is open and therefore doesn't arm the alarm. This is probably what is keeping your car "awake" and draining your battery.

Haven you tried using comfort access right after you have stopped driving the car? Next time when you are leaving the car try locking it using comfort access to see if it works. If it works right after driving then you have a battery drain.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 07-05-2012, 05:58 PM
First_745Li's Avatar
First_745Li First_745Li is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South FL
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,950
Mein Auto: '03 745Li
I think I'm having this same exact issue. Battery was replaced and registered. The CDC loses its place and restarts to CD1, actually I can hear it change when I get into the car. This happens when time has elapse. Sometimes the dome lights come on when I open the doors, some times they don't. But if the door is opened when I turn the ignition to ON and start the car the dome lights come on. Not sure where to start on this one. I accidentally stumbled on the settings to turn on the AC when the car is parked and unattended (comfort access?). I think it's set to OFF. I can't Seem to find that setting again.
__________________


'11 328i
'07 Audi A8 (w/ 20,000 miles)
'03 745Li (sold)
'03 Acura TL-S
'02 Infiniti QX4 (sold & new owner totaled it 4 hours later)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-05-2012, 08:07 PM
First_745Li's Avatar
First_745Li First_745Li is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South FL
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,950
Mein Auto: '03 745Li
Bear.. Not sure if you noticed this..
Ok so after I shut the car off, didn't open the doors, the dome lights came on as they should.. I sat there and listened ...low and behold there's something still running begin the vents... Wth is that? And why is it still running after the car is off? Should this happen??
__________________


'11 328i
'07 Audi A8 (w/ 20,000 miles)
'03 745Li (sold)
'03 Acura TL-S
'02 Infiniti QX4 (sold & new owner totaled it 4 hours later)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-05-2012, 08:08 PM
First_745Li's Avatar
First_745Li First_745Li is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South FL
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,950
Mein Auto: '03 745Li
Behind*
__________________


'11 328i
'07 Audi A8 (w/ 20,000 miles)
'03 745Li (sold)
'03 Acura TL-S
'02 Infiniti QX4 (sold & new owner totaled it 4 hours later)
Reply With Quote
  #7  
Old 07-05-2012, 08:19 PM
First_745Li's Avatar
First_745Li First_745Li is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South FL
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,950
Mein Auto: '03 745Li
Ok so 20 minutes later, I went to check on it and listened closer still going.. sounds like its coming from the ASK unit..
__________________


'11 328i
'07 Audi A8 (w/ 20,000 miles)
'03 745Li (sold)
'03 Acura TL-S
'02 Infiniti QX4 (sold & new owner totaled it 4 hours later)
Reply With Quote
  #8  
Old 07-06-2012, 01:40 AM
MasterBear MasterBear is offline
Registered User
Location: Sweden
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Mein Auto: BMW 750 E65
I can't use Comfort Access at all when it's not working, regardsless of how long the car has been off.

I'm having the control unit for the airbags replaced in two weeks and the guy at the repairshop said that when they upgrade the software it might go away.
He didn't sound too sure though but said it probably has something to do with the battery at least.
They are a certified BMW repairshop so I really hope they can fix this problem, without overcharging me.

The CDC starting over all the time is annoying but in worst case I can live with it.
However, the Comfort Access is a really nice feature that I really want to have.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-08-2012, 04:07 PM
eibbed eibbed is offline
Registered User
Location: new zealand
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 25
Mein Auto: bmw 760li
I had this problem twice and in both cases the fault was one of the door handle control units for the comfort access system. Dealer switched out the handle and presto no more vampire bleed on the battery. I'd recommend starting your search there.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-09-2012, 12:43 AM
MasterBear MasterBear is offline
Registered User
Location: Sweden
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Mein Auto: BMW 750 E65
Did you also have the same problem with the CDC and the alarm or only the Comfort Access?
How much did it cost to change the control unit?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms