Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Classic Bimmers

Classic Bimmers
Discussions pertaining to vintage and classic BMW models here...

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-29-2012, 10:15 PM
pcstudio pcstudio is offline
Registered User
Location: NY
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Mein Auto: Honda, Porsche, BMW
Unhappy Trouble shooting ignition, novice mechanic

1972 Bavaria, I have an ignition problem. Car suddenly refused to start, no dash lights, no sound from the starter. Replaced the battery, dash lights work but starter just clicked and clicked but did not turn over, Replaced the starter, still clicks, but will not turn over.

Please outline next steps to finding the issue. Thanks
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 07-30-2012, 01:18 PM
john@eac john@eac is offline
Past Sponsor
Location: Ohio
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 207
Mein Auto: Many
You need to check your battery cables, make sure that you have a good connection. You need to make sure you have a good ground too. I have seen cables go bad that look fine only to be broken at the terminal end.
Cover your basics.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2012, 10:35 PM
BMWFatherFigure's Avatar
BMWFatherFigure BMWFatherFigure is offline
Old School
Location: Perth, Western Australia
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2,732
Mein Auto: E23;E30;E38;E32;E34 +
How good was the replacement battery?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-17-2012, 04:32 AM
pcstudio pcstudio is offline
Registered User
Location: NY
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Mein Auto: Honda, Porsche, BMW
Interstate replacement battery, was faulty AND so was cable from battery to starter.

I now have a new problem.

TURN signal AND Hazard flasher work on left front only.

NO signal to right or rear. How do if find the break in power supply to the RT and rear?

By the way your help on the ignition issues was excellent. Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2012, 06:50 AM
BMWFatherFigure's Avatar
BMWFatherFigure BMWFatherFigure is offline
Old School
Location: Perth, Western Australia
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2,732
Mein Auto: E23;E30;E38;E32;E34 +
Possibly contacts in the hazard warning switch. Select right flasher (with ign on) and keep working the hazard switch. Maybe spray in a LITTLE switch cleaner too - same treatment for the flasher switch as well. If lefts are working its not fuse or flasher unit. Check globes - you never know...........
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2012, 04:09 PM
BMWFatherFigure's Avatar
BMWFatherFigure BMWFatherFigure is offline
Old School
Location: Perth, Western Australia
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2,732
Mein Auto: E23;E30;E38;E32;E34 +
Did that work?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Classic Bimmers
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms