Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 1 Series / 2 Series > E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)

E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)
BMWs throw back to the iconic 2002, with a renewed form and function. The smallest car in BMW's line up but still packs a punch. Available in coupe or convertible, powered by either an inline 6 in the 128 or the twin turbo rocket sled 135.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-21-2012, 02:25 PM
zerbitini zerbitini is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Kansas, USA
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 231
Mein Auto: '09 135i & '11 328xi SWgn
Pixellated Radio Display

2009 135i with 20,000 miles... and as I'm leaving work last Friday night, I notice that my radio display is pixellated. Fortunately, my final service appointment is this week, so I mentioned the issue to my Service Advisor. Of course the problem didn't recur that morning. They could find nothing wrong with the radio, but acknowledged that the problem had been noted, and I was told that "this is a recurring issue on 1 Series'. The next evening, it happened again. Only consistency between the two occurrences appears to be heat, as the inside of the car was well over 100 degrees the two evenings when the problem occured. Has anyone else had this happen? Looks like I'm going to get a new radio.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 06-23-2012, 01:54 PM
noho335 noho335 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 372
Mein Auto: 2011 MINI S
Can you explain what you mean by "pixellated"? I've had a BMW radio display where the amber lines were not consistently lit, had dark areas in quite a few places. But this also wasn't consistent. Sometimes looked fine.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-24-2012, 06:13 AM
x3brian x3brian is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Sacramento CA
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 999
Mein Auto: X3
It looks something like the attached picture right??

Had the same issue with my 08 vert. Anytime it got hot or I left the top down in the sun my display pixilated. I could never duplicate it at the dealer but took this picture when it happened and emailed my SA. She then used that picture to get approval for a new radio from BMWNA.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1340543422.850463.jpg
Views:	302
Size:	28.5 KB
ID:	330351  
Reply With Quote
  #4  
Old 06-24-2012, 01:49 PM
noho335 noho335 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 372
Mein Auto: 2011 MINI S
Yeah, I had the same thing. I never equated its appearance with temperature. Couldn't get BMW to replace it although they fixed pretty much every other complaint I had. Should have taken a picture, apparently.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-24-2012, 02:12 PM
Jurijs@BestPixelRepair Jurijs@BestPixelRepair is offline
Past Sponsor
Location: IL
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 40
Mein Auto: E70 35d
So looks like same story as E38/39/53 radios pixel problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-25-2012, 05:51 AM
zerbitini zerbitini is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Kansas, USA
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 231
Mein Auto: '09 135i & '11 328xi SWgn
Yes that photo is exactly what mine looks like. The display is fine in the morning, but after sitting in the sun all day, it is pixellated every night.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-17-2012, 10:00 AM
Bethesda E39's Avatar
Bethesda E39 Bethesda E39 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: USA
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 623
Mein Auto: BMW 1 Series
Yep. '11 128i with 26,000 mi.
Same as the picture above a couple of weeks ago...horizontal lines were broken up randomly (just started car; over 100 degrees outside).

Next time I'll snap a photo.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-21-2012, 04:20 AM
Leslierc's Avatar
Leslierc Leslierc is offline
Sejanus
Location: Silver Spring, Maryland - USA
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,298
Mein Auto: From BMWs to Porsches
I had the same problem with the radio in my 135i and I agree with those here who suggest that it 's heat related. In my case, when I took the car in for service and mentioned the problem with the radio the technician was no help at all. Of course the radio was performing normally by then so I asked if I could take a picture the nexxt time it happened and send it to him...to which he responded I could, but that it would do no good because he still had to see it for himself.
__________________
2013 Porsche Carrera 4
2011 Panamera 4S; 2012 Mini CooperS convertible;
Prior BMWs: `05 645CiC; `07 650i; `08 M6 convertible; '08 135i; `11 750ix MSport

"You think that's air you're breathing now?"
-Morpheus
Reply With Quote
  #9  
Old 08-21-2012, 09:54 AM
strongarm73 strongarm73 is offline
Registered User
Location: TX
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 86
Mein Auto: '12 X5d; '10 335; '09 128
Leslierc,

That's ridiculous. I usually work the issue out with the SA, but I would go above his head on that. My wife's radio display had the same issue: I took a picture, emailed it to my SA, and when I took it in for service, they replaced it, no problems, no questions.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-22-2012, 04:02 PM
etane etane is offline
Registered User
Location: Socal
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Mein Auto: '03 3.0 Z
It happened to my 1 series. I just got the car back from service yesterday. According to the paper work, they were able to replicate the problem. I doubt they were able to. I think enough people made the same complaint. My SA got BMW NA to approve a stereo replacement. She fixed a few of these already. I think mine was heat related. It was about 100 degrees when I stepped into my car after work when I found the display pixelated. I sort of doubt how a radio replacement would fix the problem if the pixelation will return each time heat reaches above some threshold.
Reply With Quote
  #11  
Old 08-22-2012, 06:28 PM
noho335 noho335 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 372
Mein Auto: 2011 MINI S
Quote:
Originally Posted by etane View Post
It happened to my 1 series. I just got the car back from service yesterday. According to the paper work, they were able to replicate the problem. I doubt they were able to. I think enough people made the same complaint. My SA got BMW NA to approve a stereo replacement. She fixed a few of these already. I think mine was heat related. It was about 100 degrees when I stepped into my car after work when I found the display pixelated. I sort of doubt how a radio replacement would fix the problem if the pixelation will return each time heat reaches above some threshold.
No, it's quite possible that it's fixed just fine. I've had a number of BMWs with similar displays. One of them was pixelated. The other's have not been. It's been in the 100s here lately and the display's just fine. I'm confident your heat theory doesn't have much to do with it. Certainly not every display. Best of luck.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-22-2012, 09:32 PM
strongarm73 strongarm73 is offline
Registered User
Location: TX
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 86
Mein Auto: '12 X5d; '10 335; '09 128
Quote:
Originally Posted by etane View Post
...... I sort of doubt how a radio replacement would fix the problem if the pixelation will return each time heat reaches above some threshold.
The replacement unit (at least the one they put in my wife's car) is the more updated display than the one on theprevious unit: its a sharper display, and suposedly more advanced LCD, so it probably will not pixelate. We'll see, but it definitely looks clearer, and bonus, it came with HD radio, where hers originally did not have it.

Last edited by strongarm73; 08-22-2012 at 09:35 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-24-2012, 02:13 AM
gmair gmair is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Mein Auto: 135i cabriolet
Same problem

I just bought a 2008 135i Cabriolet. First time it happened to me the car was in the sun with time top down, I thought it might be heat related so I put the top up and turned the AC on. The display went back to normal in about 10 min. once the interior cooled down. I think it's because the display is LCD, "liquid crystal display" and not LED, "light emitting dioed". It's really annoying and I don't know if there's a solution other than replacement.

Last edited by gmair; 08-24-2012 at 02:16 AM.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-26-2012, 11:28 PM
eazyefromli eazyefromli is offline
Registered Loser
Location: LI, NY
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Send a message via AIM to eazyefromli
Mein Auto: 1999 M3/2/5
I had the same issue, brought it up to my service advisor and he said they'd look into it. They replaced the radio and didn't even tell me, only way I found out is when I called sirius to see why my satellite radio was not working and they said that the radio in my car was brand new and had a free year of service! Anyways, since the new radio I haven't had any issues with the display.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-28-2012, 06:26 PM
brew99 brew99 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Mississauga, ON, Cda
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 150
Mein Auto: 135i - 6/6/08 ED
Same issue on my '08 135 but never tried to address it. My radio seems to work fine however and the pixelation disappears once the temp normalizes. Has anyone had any issue where their radio did not function correctly?
__________________

ED 6/6/08
135i BSM Sport Premium Black Boston Leather Ipod
Re-delivery 7/29/08
Reply With Quote
  #16  
Old 08-30-2012, 10:07 AM
zerbitini zerbitini is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Kansas, USA
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 231
Mein Auto: '09 135i & '11 328xi SWgn
My radio has always functioned fine, but last night the pixellation devolved into "no pixels whatsoever". The radio display was completely black. It was 96 degrees outside, and probably 110 degrees in my car. After driving 20 minutes with the AC on, the car cooled off enough that the pixellated display reappeared. Fortunately, I'm getting a new radio put in tomorrow AM by the dealer.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-26-2012, 10:01 PM
Guam135i Guam135i is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Guam
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 155
Mein Auto: 08 135i Coupe
Quote:
Originally Posted by brew99 View Post
Same issue on my '08 135 but never tried to address it. My radio seems to work fine however and the pixelation disappears once the temp normalizes. Has anyone had any issue where their radio did not function correctly?
Same situation here
Reply With Quote
  #18  
Old 09-28-2012, 10:22 AM
zerbitini zerbitini is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Kansas, USA
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 231
Mein Auto: '09 135i & '11 328xi SWgn
My dealer did replace the "pixellated" radio with a new HD radio. I had mentioned the problem while my car was still under the 3 year warranty, so there was no charge, even though the replacement radio wasn't installed until 2 months after my warranty expired.
Reply With Quote
  #19  
Old 10-13-2012, 07:14 AM
bjohnstone08 bjohnstone08 is offline
Registered User
Location: Holliston, MA USA
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Mein Auto: 128i Cabriolet
I had the problem and after a couple of days of the dealer trying to reproduce (heat), they replaced it. I also got a new HD radio version.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 1 Series / 2 Series > E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms