Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)

E36 (1991 - 1999)
The E36 chassis 3-Series BMW was a huge hit among driving enthusiasts from the first moment the car hit the pavement. The E36 won numerous awards over the years it was produced and is still a favorite of many BMW enthusiasts to this day! -- View the E36 Wiki

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10-01-2012, 11:26 PM
Schuster Schuster is offline
Registered User
Location: Cincinnati, Ohio, U.S.A.
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 39
Mein Auto: E36 ///M3
Blower Motor Trouble, (not brushes or FSU)

Well, at least I don't think the FSU is the main problem here.

The Car: 96 E36 328is

So I've been having the standard problem of the fan (usually) only running at full speed, I say usually because sometimes I do have control over the fan speed. A long with the fan going away or coming back with a bump at times. Everything I had read pointed towards the fsu, but here is the thing. While investigating, I noticed that a small tap, barely a tap, on the air box would make the motor go on. So assuming it was a poor connection, I ripped everything a part. The connections on the motor seem fine, at first I barely touched the wires where they go into the rubber grommet behind the motor, and it kicked to life. Currently, however, it seems that doesn't do it anymore.

I've tried hammering the motor, to no avail. I accidently made contact between the body and the motor housing...turns out that the motor housing is hot. When that short to ground is held, the motor spins, even with the HVAC system off. Currently the motor seems to run even with the hvac system set to off, though it might just be running slightly longer than usual. ( sometimes it would run a min or two after I shut the hvac controls off ).

Does anyone have any ideas? Is the housing supposed to be hot? This couldn't ALL be from the FSU could it? Doesn't seem like it, especially with the light tap to the air box making the motor spin.

Edit: I've checked and replaced all the fuses, they were all good but I did it anyway.

Last edited by Schuster; 10-01-2012 at 11:46 PM.
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms