Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E36/7 Z3 (1996-2002)

E36/7 Z3 (1996-2002)
E36/7 Z3 Roadster, Z3 coupe, Z3 M Roadster and Z3 M Coupe talk with our gurus here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-28-2012, 02:54 AM
laurieh laurieh is offline
Registered User
Location: Dorset
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 25
Mein Auto: Z3 1.9i
Jerky hesitant start low mpg

Hi everyone (again)

Started the car this morning and had a very hesitant jerky start, idle was very up and down but didnt stall and driving was very jerky was like i was learning to drive again, think the old saying is 'was bunny hopping'. Once was at normal temp all was fine.

I have got into the habit of inserting key at turning electrics on and reapeating this 3 x then start as normal, this seems to of cured my issues previously but this morning was terrible.

Have attached the codes retrieved

Cheers
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0427.jpg
Views:	70
Size:	80.7 KB
ID:	343549  

Last edited by laurieh; 09-28-2012 at 10:54 AM.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-28-2012, 04:59 AM
laurieh laurieh is offline
Registered User
Location: Dorset
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 25
Mein Auto: Z3 1.9i
Quote:
Originally Posted by laurieh View Post
Hi everyone (again)

Started the car this morning and had a very hesitant jerky start, idle was very up and down but didnt stall and driving was very jerky was like i was learning to drive again, think the old saying is 'was bunny hopping'. Once was at normal temp all was fine.

I have got into the habit of inserting key at turning electrics on and reapeating this 3 x then start as normal, this seems to of cured my issues previously but this morning was terrible.

Have attached the codes retrieved

Cheers
Also to add, takes a good 10 - 15 mins for the temp gauge to hit the middle, also poor fuel consumption 21-22mpg
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2012, 09:57 AM
tohbi tohbi is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: arizona
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 387
Mein Auto: z3 '97 atlanta blue 2.8
if the MAF sensor is bad, you won't get a correct reading for your fuel intake.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E36/7 Z3 (1996-2002)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms