Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-04-2012, 08:49 AM
Bimmerfan27 Bimmerfan27 is offline
Registered User
Location: Florence, South Carolina
 
Join Date: May 2011
Posts: 35
Mein Auto: 03 e53 x5 4.6is
Amp dead? Or something else

So I been having problems with my head unit ( dead pixels, button falling off and everything) but still work.

Last Friday in the morning I got in the car and set the radio on my favorite station and oh ho no sound turn the volume all the way up but still nothing
Check radio fuses in glove compartment and trunk, there were good everything was fine. So I came to the conclusion that I need it a new head unit so a order one
Yesterday I installed myself easy plug and play, everything working great nav radion cd changer but still no sound wtf!!!! So I did some research and found out that the problem could be the amplifier!!
What y'all guys think???

Also if it was the amp can it be replaced with a aftermarket???

Thanks!!!
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 10-06-2012, 06:19 PM
Chagahan Chagahan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Seattle
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 114
Mein Auto: 2007 530i
what is a head unit?
__________________
2007 530i PP,SP,CW,Nav,Comfort Access
2006 x5 PP,SP, Nav
(ED) 2005 330ci SP, Auto, Xenon,Heated seats, Nav -retired&missed
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2012, 03:34 AM
Bimmerfan27 Bimmerfan27 is offline
Registered User
Location: Florence, South Carolina
 
Join Date: May 2011
Posts: 35
Mein Auto: 03 e53 x5 4.6is
The stereo
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1349606054.414721.jpg
Views:	37
Size:	27.9 KB
ID:	344643  
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2012, 10:29 PM
Todrod22 Todrod22 is offline
Registered User
Location: Calgary
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Mein Auto: '02 x5
New to the forum and to BMW. I've had my 2002 x5 for three days and have power to the head unit, but no sound. I've been reading and am going to look at the amp. I open up the back panel in the trunk on the drivers side, and there are some harnesses in there attached to nothing. Is there something missing, or am I stupid, or both? Like I said, really new to BMW...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2012, 12:51 PM
Bimmerfan27 Bimmerfan27 is offline
Registered User
Location: Florence, South Carolina
 
Join Date: May 2011
Posts: 35
Mein Auto: 03 e53 x5 4.6is
Here is some pics, the amp is located right below the cd changer
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1349812251.054281.jpg
Views:	33
Size:	34.3 KB
ID:	344967   Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1349812294.193782.jpg
Views:	31
Size:	30.6 KB
ID:	344968  
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-2012, 08:21 PM
Todrod22 Todrod22 is offline
Registered User
Location: Calgary
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Mein Auto: '02 x5
Is that in the rear driver side panel? Because mine is empty, and harnesses that go to nothing. I thought I read somewhere that some were under the spare tire? If it's not even there I'm going to feel really stupid...
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-2012, 05:20 PM
Todrod22 Todrod22 is offline
Registered User
Location: Calgary
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Mein Auto: '02 x5
Amp is there. Cd changer is not. Thanks alot
Reply With Quote
  #8  
Old 10-10-2012, 05:22 PM
Todrod22 Todrod22 is offline
Registered User
Location: Calgary
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Mein Auto: '02 x5
Thanks again. "Alot" sounds sarcastic...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms