Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)

E46 (1999 - 2006)
The fourth generation 3 Series (E46 chassis) was introduced in 1999 and set the standard for engineering and performance during it's years of production including being named to Car & Driver's 10 best list every one of those years! ! -- View the E46 Wiki

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10-13-2012, 10:33 AM
jornander jornander is offline
Registered User
Location: Duluth, MN
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 9
Mein Auto: 02 325XiT
Rough on 1st start...still after hours of searching forums!

Here's the background...I'm a used car dealer that specializing in Europeans... I take pride in what I sell and have a 02 325Xit with 128k that's giving me a bit of issue. I know I'm a newbie here but I promise I've read every thread on the subject. So here goes nothing....

Symptoms:

1st start of the day...starts right up, idles at about 700ish or so (ambeint temps are about 30-45 these days) but feels like theres a soft miss like one cylinder is misfiring. Here's the catch...after about 40 seconds it's completely gone and will not return throughout the course of driving it during the day.

I've put about 400 miles on it, highway speeds and all and it drives mint! I just know this is not right because I have two other e46's on the lot and they don't do it

There's no active ses light. I've got a computer for BMW's and it has stored misfires 2, 4 and 6.

I originally brought it to my mechanic who's ususally decent with Euro's and they replaced one coil pack. It continued to do the same thing so I brought it to the BMW indie in town and he smoked it, checked fuel pressure, checked for leaking injectors, and looked at all the usual culprits such as intake boots, ccv system, vanos, and all the hoses and connectors, disa, etc.

I don't know where to go from here.

I changed plugs to Bosch+4, all 6 coils, and the valve cover gasket yesterday and there's no difference.


HELP!!!!!
Reply With Quote
Advertisement
 

Bookmarks

Tags
cold start idle, misfire, rough idle


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms