Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > F10 / F11 (2011 - Current)

F10 / F11 (2011 - Current)
The new chapter in the highly successful story of the BMW 5 Series Sedan (F10) and wagon (F11)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-24-2012, 06:30 PM
solarbmw solarbmw is offline
Registered User
Location: US
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Mein Auto: 2013 528xi
No LED light on rearview mirror! (Homelink garage door)

Guys/gals, I am trying to program my garage door opener through the three buttons on the rearview mirror. I've searched all directions on this forum and elsewhere including the manual. It refers to an LED that is supposed to flash, etc. It is supposed to be to the left of the leftmost button under the rearview mirror. My car doesn't have it! I don't see anything flashing or lighting up when I try to program/erase, etc. Anyone know what I'm talking about? Programming would be easy if I can see that darn LED!
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 10-24-2012, 06:47 PM
spatel1186 spatel1186 is offline
Registered User
Location: North Royalton, Ohio
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 18
Mein Auto: 2013 528i xDrive
Actually I tried to program mine today and noticed that I did not have an LED either. I did not see a light anywhere else, but did not look for very long. I went through the procedures a couple times but was not successful. I look forward to any input. Thanks for asking solarbmw.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2012, 08:42 PM
Kar Don Kar Don is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Cricket City
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,686
Mein Auto: E70 & F04
My 2011 had an LED... weird. Owners manual still refers to the LED blinking but it's not present? Maybe the 528 doesn't get homelink standard?
__________________
2008 Mercedes-Benz CLS550 Iridium Silver/Black Leather -- P2/321/881 (leasetraded 1/10)
2002 BMW 325i --Topaz Blue/Natural Brown Leather --SP/PP/HK/CWP/Bi-xenon (Sold 9/06)
Reply With Quote
  #4  
Old 10-24-2012, 08:52 PM
stonemik's Avatar
stonemik stonemik is offline
MPowered RPh
Location: Dallas, Tx
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 330
Mein Auto: '11 M3 Comp & '12 528Xi
Quote:
Originally Posted by Kar Don View Post
My 2011 had an LED... weird. Owners manual still refers to the LED blinking but it's not present? Maybe the 528 doesn't get homelink standard?
Had to get the premium package on my '12 528 for homelink
__________________



'12 528i xDrive/Mohave/Beige/Premium/gadgets


'11 M3 - Coupe/Space Gray/Black/Aluminum/Comp/Conv/Cold/Prem2/CF all around
Reply With Quote
  #5  
Old 10-25-2012, 01:05 AM
solarbmw solarbmw is offline
Registered User
Location: US
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Mein Auto: 2013 528xi
I have the three buttons so I'm supposed to have home link. I have premium package as well. I'll have to call my service advisor.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-25-2012, 06:35 AM
mrcamp mrcamp is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Chicago burbs
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 286
Mein Auto: 2011 535 IX - March build
yeah. my 2011 535 has the LED.
__________________
2011 BMW 535i Xdrive (3/2011 build), Space Grey/Black Dakota, premium 1&2.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-13-2012, 10:45 AM
solarbmw solarbmw is offline
Registered User
Location: US
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Mein Auto: 2013 528xi
Maybe issue resolved?

OK, so I have have figured out whats wrong. I actually took the car to the dealer and told them that in addition to the LED for garage door opener on mirror not working, the mirror would not dim. He checked it out and said that there seems to be a bad connection. Service appt is coming up. They hooked me up with a bad mirror! It never worked. Had the car two months!
Reply With Quote
  #8  
Old 11-13-2012, 11:22 AM
spatel1186 spatel1186 is offline
Registered User
Location: North Royalton, Ohio
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 18
Mein Auto: 2013 528i xDrive
hmm... I need to send an email to my dealer since I still have had no luck with the issue. Thanks OP!
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2012, 12:15 PM
spatel1186 spatel1186 is offline
Registered User
Location: North Royalton, Ohio
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 18
Mein Auto: 2013 528i xDrive
I received a response from my sales associate:

"As to the light on the garage opener that is shown on the underside of the mirror next to the buttons on both the video and the owner's manual. BMW made a running change in the system where the light in IN THE FACE OF THE MIRROR right above the buttons at the lower edge of the mirror. They have not caught up with the documentation with the owner's manual or the video. Simply push one of the buttons and you will see the amber light illuminate. All the function of the programming is the same it is just the light is moved!"

I did not see a light when I tried to program it, but will look more carefully.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-14-2012, 12:45 PM
Silververtu Silververtu is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: US of A
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 126
Mein Auto: 2013 550i M Sport
Quote:
Originally Posted by spatel1186 View Post
I received a response from my sales associate:

"As to the light on the garage opener that is shown on the underside of the mirror next to the buttons on both the video and the owner's manual. BMW made a running change in the system where the light in IN THE FACE OF THE MIRROR right above the buttons at the lower edge of the mirror. They have not caught up with the documentation with the owner's manual or the video. Simply push one of the buttons and you will see the amber light illuminate. All the function of the programming is the same it is just the light is moved!"

I did not see a light when I tried to program it, but will look more carefully.
Ask your SA to take pics of where the LED is.
__________________
2013 BMW 550i M Sport SAT

Gone But Not Forgotten:
2006 AUDI 2.0T A4 Avant, 2007 BMW Z4 3.0si Roadster, 2006 BMW M Roadster
Reply With Quote
  #11  
Old 11-14-2012, 01:12 PM
Jhors2 Jhors2 is offline
Registered User
Location: California
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Send a message via ICQ to Jhors2
Mein Auto: 2013 535i M Sport
I thought I had an issue at first too, but the LED is really bright and quote large on the face of the mirror itself. Make sure you are pressing the buttons hard enough, they feel really soft but actually take quite a bit of travel to register.
Reply With Quote
  #12  
Old 11-14-2012, 01:53 PM
spatel1186 spatel1186 is offline
Registered User
Location: North Royalton, Ohio
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 18
Mein Auto: 2013 528i xDrive
Jhors2 you are absolutely correct. I really had to push the buttons. I was not pushing it hard enough initially. Here are some pictures of the LED. Thanks everyone.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20121114_164029.jpg
Views:	155
Size:	50.9 KB
ID:	349568   Click image for larger version

Name:	20121114_164224.jpg
Views:	140
Size:	75.8 KB
ID:	349569  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > F10 / F11 (2011 - Current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms