Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-13-2012, 02:43 AM
ncord ncord is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: ontario canada
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 175
Mein Auto: 2006 X3
06 X3 misfires

When I accellerate to merge etc.the engine sounds good till just before it shifts from 3rd to 4th gear (auto trans.).Then it seems to mis fire a bit until it shifts.I put in a bottle of seafoam,and have just replaced the plugs .Plug #2 had oil all over it ,even up the sides of it.
Cleaned up the oil & installed new plug ,but car still misfires with hard accelleration at about 4000 rpm.in 3rd gear.With reving in park or regular accell.it runs good.What could it be???
Car is an 06 3.0 with 86k.miles (car orig.from USA)
Reply With Quote
Advertisement
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms