Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-17-2012, 12:57 PM
Casselx Casselx is offline
Registered User
Location: Savannah, Georgia
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 15
Mein Auto: 2006 BMW x3, 3.0i
Exclamation GPS Navigation stopped working

My GPS Navigation stopped flipping up and also stopped showing the screen, Its not necessarily a vital organ for my 2006 BMW x3, but its a pretty important one considering it also hosts the radio and everything else. I'm not sure if its just a wire being undone in the back or if its the actual motor in the Navigation system. We checked the fuses which are fine. Is there a way to remove the GPS System so I can check the wiring to it? Any advice is very much appreciated.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 11-17-2012, 06:21 PM
x3brian x3brian is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Sacramento CA
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 989
Mein Auto: X3
Check your fuses. I had a similar problem and I believe it was fuse 42 but there are 3 or 4 other fuses tied to the radio and screen.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-18-2012, 07:53 AM
Casselx Casselx is offline
Registered User
Location: Savannah, Georgia
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 15
Mein Auto: 2006 BMW x3, 3.0i
Quote:
Originally Posted by x3brian View Post
Check your fuses. I had a similar problem and I believe it was fuse 42 but there are 3 or 4 other fuses tied to the radio and screen.
Ok, i'll check fuse 42, none of them seem to have been burnt out, but It doesn't hurt to double check.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-18-2012, 06:42 PM
slemmer slemmer is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: mississauga
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 39
Mein Auto: '04 645cic '00 740i Sport
If the fuses appear to be ok you then need to check the connector to the unit to verify it too has power. Then you'll have a better idea if it's the unit or somewhere back towards the fuse block.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms