Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)

E36 (1991 - 1999)
The E36 chassis 3-Series BMW was a huge hit among driving enthusiasts from the first moment the car hit the pavement. The E36 won numerous awards over the years it was produced and is still a favorite of many BMW enthusiasts to this day! -- View the E36 Wiki

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-19-2012, 12:49 PM
93az325is 93az325is is offline
Registered User
Location: AZ
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
Mein Auto: 1993 325is
Fun with AZ emissions

A Craigslist crook suckered me for 1400 for this '93 325is a few weeks ago. I sure hope he made a profit! As for me, well... Not so much.
Lessee, I had to pass emissions to get the title and plates but I couldn't go to emissions because the car had already gone through it's allotted 3 trip permits this year. So I took my chances and no, it didn't pass.
So I replaced the cat, muffler, o2, put in iridium plugs, cleaned the maf, the icv, fixed a couple hoses.. Went back to emissions, it did worse than before.
Out of options, I decided to just get a waiver, since I'd already spent more than the minimum 450 trying to fix it. Today I was able to sweet talk the DMV lady into a 3 day trip permit. At the waiver testing, it was more than twice the allowed limit, so no waiver. No wavier, no title, no plates, no freaking idea.

The car pulls code 1222 - Air/fuel mix.. Most likely a vacuum hose. It runs like it's missing on one cylinder. It smell like gas. At one point I took all the plugs out and cranked the engine (when I was testing the coils and plugs) then when it was all back together It started up and ran like a champ. I drove it to emissions, 10 miles away, and about a mile away from the place it started it's crap again.

So I just took it to a mechanic and told him to figure it out.
I'm screwed. Thanks, Craigslist!
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms