Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)

E60 (2004 - 2010)
BMW 5-Series (E60 chassis) was first seen in the Unites States in the fall of 2003 with a 2004 Model Year designation. The E60 is now available as a 528i, 528xi, 535i, 535xi, 550i and a 535xi sports wagon! -- View the E60 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-20-2012, 07:23 PM
mlski100 mlski100 is offline
Registered User
Location: TX
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 72
Mein Auto: 2008 535i Monaco Blue
AM radio static

Hello all,
Just wanted to check if any of you have run across this problem. I have an 08 535i. Recently when listening to the AM radio I am hearing static when the brakes are applied. This happens only while moving and applying the brakes. When the car is stopped and the brake pedal pushed, no static. The stereo is the basic model, no logic 7.

Thanks

Sent from my EVO4G using Bimmer App
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 11-21-2012, 07:15 AM
JEC_PA JEC_PA is offline
Registered User
Location: Nazareth, PA
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 20
Mein Auto: Titan
I also have the same issue with my 08 535xi.

Always thought it was the area til I realized it was happening in my driveway!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2012, 07:53 AM
Jay Arras's Avatar
Jay Arras Jay Arras is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: CT
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 471
Mein Auto: 2007 530xi 6 speed manual
I experience the issue when the rear window defrost is turned on. Sounds like electrical interference of some kind. The brake lights in your case?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2012, 08:01 AM
JEC_PA JEC_PA is offline
Registered User
Location: Nazareth, PA
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 20
Mein Auto: Titan
I can't speak for the OP but I get my static when really slowing to a stop not just light touching the brakes.

Wondering if there is interference with the brake sensors?...Just a thought.

Either way I'm sure it will all lead to a bad ground somewhere.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2012, 03:16 PM
mlski100 mlski100 is offline
Registered User
Location: TX
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 72
Mein Auto: 2008 535i Monaco Blue
Yes, the harder you brake, the louder the static. Does anyone know if 08's have the taillight wiring problem?

Sent from my EVO4G using Bimmer App
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms