Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E21 (1975 - 1983)

E21 (1975 - 1983)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-21-2012, 06:57 PM
DavidCrevenston DavidCrevenston is offline
David Crevenston
Location: Alexandria,VA
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 24
Mein Auto: 1983 320i 1.8 Manual
83 320i help with thermostat ?

Hello To 1st off as you guys are great on here.
I am back on here have a question need some advice and help with. I changed my thermostat because I did not feel the bottom hose warm/hot when the car was warmed up. My car has a lot of new parts and everything is fine on the car and running okay but still 1 problem the bottom hose does/will not get hot/warm even after I drive the car hard. I am at a loss here the only 3things I can think of that might make this happen are.... 1 maybe I did not mix the coolant correctly (I put 50/50 pre mix in) 2 there might be a air pocket somewhere in 1 of the hoses or 3 perhaps my alternator belt is not tight enough it seems okay to me though perhaps it might be a little loose. I am at a loss here and need your help on what to do/check next. For clarification purposes let me narrow down what is not the problem.....
installed 2 new thermostats so that is not the problem (2 so I knew the 1st was not faulty) new radiator, hoses, coolant.
Some more info the car does not overheat, the heat is fine. The only thing to add is sometimes the temp gauge will go a little over 1/2 mark but then it comes back down.
So again no problems with car other then the bottom radiator hose will not get hot/warm to the touch after car has been driven for some time. Could this be because its not hot enough outside? The temp now is around 50-60f outdoors in the daytime. Please advise me if any of you have had this problem and what you think it could be caused by thanks again.
Reply With Quote
Advertisement
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E21 (1975 - 1983)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms