Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)

X5 E70 (2007 - 2013)
E70 BMW X5 produced between 2007 and 2013. Discuss the E70 X5 with other BMW owners here.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-26-2012, 04:53 PM
sparrky sparrky is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 37
Mein Auto: X5
2013 - X5 Engine Malfunction message!

Last week, started my 2013 X5 after sitting over night in the garage and drive for about 10 minutes through some rolling country hills into very light city traffic. Weather was sunny and mid 50's, vehicle started and ran fine.

Stopped at two traffic lights, no problems. At the third light, upon starting off the x5 backfired, error message banner on the display screen, the yellow "engine malfunction - running on reduced power" message. Immediate rough running engine, like it was onrunning three cylinders. Idling rough, could only drive 20-30 mph to pull off the road in a safe area.

Stopped and called dealer/svc ctr, they asked if it was a red or yellow message. Being yellow they asked if I could restart it and drive it to their service ctr.

After restart, it was running a little better, so I headed to the dealer. Seemed okay for the couple mile drive.

At the dealer, they said they'd hook it up to the computer and get back to me. After a few hours, they called and said mulitple cylinder failure error messages, they'll need to keep it for a few days so it could completely cool off and they'd get back to after a few more tests.

A few days later, dealder informed me that they would be trying to replace a few of the injectors to see if that was the issue.

Anyone else have issues like this with a 2013 X5 (have had it since June, with only 7,000 miles)?
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms