Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)

E89 Z4 (2009 - current)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-05-2012, 04:05 PM
jcm12 jcm12 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Wickliffe, KY
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 308
Mein Auto: 2012 Z4 35i--2002 330ci
Bad Knock Sensor??????

About 400 miles ago I got the attached CEL and my car (2012 35i) went into limp mode. Immediately called the Dealership and as I stopped and restarted the car the light went away. Today, with mileage barely over 3000 I got same CEL and it stayed a while longer. I called same dealer and told them I wanted my car in within the next day or so and they told me if it was out of limp mode to bring it in then. Approximtely 25 miles away. Was given a 2013 X5 as a loaner and told them the soonest I could get their car back would be Monday. Service person just called (about 5:30 pm our time) and i was told I had a bad Knock Sensor and part would be in Friday. Anybody ever experience this or know anything about an issue like this?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0266.jpg
Views:	61
Size:	71.5 KB
ID:	352069  
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 12-05-2012, 06:00 PM
SFbay SFbay is offline
Account Under Review
Location: SF
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 893
Mein Auto: BMW 745i
Quote:
Originally Posted by jcm12 View Post
About 400 miles ago I got the attached CEL and my car (2012 35i) went into limp mode. Immediately called the Dealership and as I stopped and restarted the car the light went away. Today, with mileage barely over 3000 I got same CEL and it stayed a while longer. I called same dealer and told them I wanted my car in within the next day or so and they told me if it was out of limp mode to bring it in then. Approximtely 25 miles away. Was given a 2013 X5 as a loaner and told them the soonest I could get their car back would be Monday. Service person just called (about 5:30 pm our time) and i was told I had a bad Knock Sensor and part would be in Friday. Anybody ever experience this or know anything about an issue like this?
Dude, nothing wrong about it. Don't forget bmw does not make all sensors and it was probably made in china or smth. Probably coil cracked bc of vibration and low quality.
Btw to replace it they have to take off intake manifold.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2012, 06:06 PM
jcm12 jcm12 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Wickliffe, KY
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 308
Mein Auto: 2012 Z4 35i--2002 330ci
Thank you for the info.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2013, 02:02 PM
jcm12 jcm12 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Wickliffe, KY
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 308
Mein Auto: 2012 Z4 35i--2002 330ci
Car has been driven about 400 miles since sensor was changed. So far so good.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms