Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)

X5 E70 (2007 - 2013)
E70 BMW X5 produced between 2007 and 2013. Discuss the E70 X5 with other BMW owners here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-03-2011, 04:52 AM
53K 53K is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: CA
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 135
Mein Auto: 2011 335i
SOS malfunction

I got a warning message “SOS malfunction” yesterday on the way to work and all I-drive functions/Bluetooth/Sound didn’t work. After work, the message went away and everything worked fine. This morning the message came back and same symptoms. I did a search here and found some posts regarding this problem throughout all models, related to CCC/CIC, SAT box, etc.. I was hoping that it was just a fluke due to severe ice storm I had yesterday, but now I know I have to take my car to the dealer. Just wondering if anyone with e70 had this issue.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 02-03-2011, 07:10 PM
rattmann rattmann is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Chicago
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 241
Mein Auto: 2011 TURBO X5 35i
SOS Failed
Professional NAV Failed
CIC Failed
I drive FAiled
Heated Steering Failed
Battery Failed

Yup. All within 4 months on 2011 35i
All the above replaced items
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2011, 07:11 AM
soldmystang's Avatar
soldmystang soldmystang is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NC
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 507
Mein Auto: e70, e36, e90, e46iT, 6.0
mine failed also after about 1.5 years. they replaced the TCU module. TSB#841707 hardware fault. no issues since.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2011, 11:32 AM
53K 53K is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: CA
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 135
Mein Auto: 2011 335i
Quote:
Originally Posted by soldmystang View Post
mine failed also after about 1.5 years. they replaced the TCU module. TSB#841707 hardware fault. no issues since.
I went to the dealer yesterday and was told the COMBOX is the fault. No part in stock, so I have to go back next week. Mine is four months old.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-06-2012, 01:09 PM
tcx52004 tcx52004 is offline
Registered User
Location: florida
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Mein Auto: x5
Can the sos malfunction be repaired without going to the dealer?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2012, 03:59 AM
smyles smyles is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: DC
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 657
Mein Auto: X5
Check the fuse. Seriously.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-07-2012, 07:07 AM
gresch's Avatar
gresch gresch is offline
Don't be a hammer
Location: NY/NJ/LI
 
Join Date: May 2005
Posts: 264
Mein Auto: '12 X5 35d
This thread is from February 2011. Probably better to start a new one if you have questions
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms