Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)

E34 (1989 - 1995)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-11-2012, 04:55 AM
jeaux jeaux is offline
Registered User
Location: san francisco, california, USA
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 44
Mein Auto: 1990 5301
Bizarre Reverse Issue

Hi Everyone!
My 1993 5351 (177k) needed a jump because I carelessly shut the trunk lid and it didn't shut all the way and the light stayed on and ran down the battery. I couldn't get it jumped until the next day, and it started right away, it hadn't completely run down as clock had the right time.
As I put it into reverse, a strange thing happened! It felt like I was blocked by something! The highway assistance guy thought my parking brake was on, but no, and he ended up having me put in neutral and pushed me out of my parking spot so I could get home. On the way home at red lights with no one behind me it had no problem going into reverse!
The same thing happened the next morning....and has intermittently continued, once it is warm there is no problem.
I was stuck at work a couple of days later in the garage (it did it again) and I called the shop where I go and they talked me through checking the trans oil level, and it seemed very low although the car was cold. A guy at work gave me some fluid, we put some in and instantly it reversed JUST FINE! I then drove to the mechanic to check it, who said I am now overfilled, and they think the problem would come back tomorrow. BUT WHY? I think it must be an electrical issue since it occurred right after the jump, but what do I know?
So, there was no problem for a couple of days, but now the problem is back again. I can indeed slowly and painfully reverse, then drive and in a few minutes it shifts into reverse as pretty as you please. Sorry for this long explanation, but anyone have any ideas as to what is going on? THANKS so much!
Reply With Quote
Advertisement
 

Bookmarks

Tags
electrical gremlins, reverse, transmission


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms