Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)

E46 (1999 - 2006)
The fourth generation 3 Series (E46 chassis) was introduced in 1999 and set the standard for engineering and performance during it's years of production including being named to Car & Driver's 10 best list every one of those years! ! -- View the E46 Wiki

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-23-2012, 10:58 PM
Equinoxe Equinoxe is offline
Registered User
Location: Australia
 
Join Date: May 2012
Posts: 23
Mein Auto: BMW320i
Wifes 320i Xmas present will not start

Picked up the wife an E46 2002 320i for Xmas. Flew 1000 kilometers yesterday and jumped in an drove it home another 1000 kilometers. It drove well and is much improved over the E36 320i. Washed down the engine compartment this morning and now no start?
My friend is here now and gave me a rev up over using the water blaster but I didnt give it direct just misted it over to remove the degreaser. Wife took it for a drive after the engine bay clean and no poblems. It was only when I jumped into it to take it for a run it would not start.
Removed ignition coils etc no water seen anywhere in connectors even cleaned the induction system. It will start with starting fluid (aero spray) and it runs ok, remove the start treatment and it shuts down immediately. There is a solenoid that is located on the Left inner guard that has heater hoses running through the bottom of it and a solenoid on top. The solenoid was very hot to the touch even though the engine had not been running.
Only code that came up was P0406. What have I done? Her lady ship is not happy with me at the moment. Any ideas so I can have a better Xmas than what I am looking at now.
If I disconnect the battery and leave it for a while would that help?. I am a bit reticent to do that as I dont have the radio reset codes.
On further checking the eml light is on when the ignition key is turned fully on. Is this the problem and what is the fix?

Last edited by Equinoxe; 12-23-2012 at 11:34 PM.
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms