Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-07-2013, 10:01 PM
Sokalaw Sokalaw is offline
Registered User
Location: New Jersey
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Mein Auto: 2007 X3 3.0si
Coolant Leak Issues

Last month my low coolant light went on and after a quick visit to my BMW service center, it was determined that the coolant level was low (Obviously). Thereafter the coolant was topped off, and as a result the low coolant light went off.

However, the following week, the light went on again while I was driving and a short distance later it went off. This process then repeated for about three more weeks, in which the low coolant light would randomly go on and off while driving. Sometimes, it would go on and off three times over the course of 6 miles of driving, and on some days it wouldn't go on at all. I decided that it was time to take it back to the service center to get it fully checked out.

For the past five days, the service center has been unable to correctly diagnose what is causing the issue/the exact location of the issue. The mechanics informed me that there isn't any visible leakage of coolant in the engine bay/under the car and that they have been unable to find where any leakage is occurring, but that the system is constantly loosing coolant after it is replenished. They also informed me that when I brought the car in, there was absolutely no coolant present at all. This bothers me because the low coolant light should stay on if low levels of coolant are present, not to mention the absence of all coolant. Also, how is it possible for a BMW to run without coolant?

Does anyone have any idea as to what the issue could be? If the coolant's absence is not due to a visible leak, then what could it be? Not to mention, why would the low coolant light be randomly going on and off? My BMW warranty ends this April and I don't want to have bigger problems on my hands that will cost me a lot of money after the warranty ends.

Additional Notes:
I'm not sure if this is relevant, but over the past few weeks, the coolant temperature gauge on the dashboard showed that the coolant's temperature was normal (The needle was half way between both ends of the gauge) even with the low level/absence of coolant.
Also, a few days before bringing my car to the service center, I needed to jump start it. I'm not sure if an electrical issue could have made matters worse for the coolant system, but the service center informed me that the battery needs to be replaced and I am doing just that.

Thank you for your help!
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms