Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)

7 Series - E38 (1995 - 2001)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-29-2012, 09:46 AM
valve79 valve79 is offline
Registered User
Location: Silver Spring USA
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Mein Auto: 740il
740il transmission problem slipping

Just bought a 740il 2000 and knowing it had problems with the tranny i bought it anyway and planning on getting used tranny to put in.

Bought it and drove it home since it can still move. When stopped and steped on gas the engine revs up and car starts to move really slowly. Once i get up to speed seems like the tranny is fine its only the take off is slipping.

Is this a sign of new tranny in need or could i change the filter and fluid to help the problems go away ?

Has any one out there had this problem ?

BTW just when i drove the car home for 20 min i fell in love with this beast.

Thanks In advance
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 02-29-2012, 10:30 PM
agyarkwa233 agyarkwa233 is offline
Registered User
Location: jersey city
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 7
Mein Auto: 525i
i'm having the same problem only that mine is a 525 i.. did u change the fluid and air flitter yet... i'm about to do that to mine since i just bought like some couple of weeks ago
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2012, 07:45 PM
facemobb facemobb is offline
All I Drive Is A BMW
Location: Dallas
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 17
Send a message via Yahoo to facemobb
Mein Auto: 2001 740il
Try pushing the manual and automatic switch to the automatic position before putting it in drive..
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2012, 07:02 AM
valve79 valve79 is offline
Registered User
Location: Silver Spring USA
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Mein Auto: 740il
Problem solved

The transmission was in Limp mode. I disconnected the ABS module and tada transmission works like new. Sent off the module to get rebuild and thank god i don't need to do the transmission job - big relief....
Reply With Quote
  #5  
Old 01-16-2013, 07:36 PM
Kevin Halbleib Kevin Halbleib is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Louisville
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 100
Mein Auto: 740il
I am having a similiar probelm. What is the ABS module and how do you disconnect?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
problem, tranny, transmission


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms