Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-19-2013, 02:48 PM
resistro resistro is offline
Registered User
Location: usa
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 31
Mein Auto: 740
Navigation and Radio problem, not working. Broken! Tried MOST fiber bypass. PICS!!

Here's my problem:

"BMW" is only displayed (PIC#1)on the navigation screen (unless I break the MOST fiber loop-more info later). Wont do anything! No radio, chime, voice control, ect.

I tried that trick to bypass modules (ASK CD player, Voice Controller, CD changer, L7 Amp, Tuner) to exclude them from the MOST bus but not seem to be gaining any ground. I took that factory fiber loop from the glove box to bypass these modules.....

FYI: I did not have to purchase a spare, I just took the loop connector apart and connected the two end together (the fiber ends in the glove PIC #3)-this seemed to do the trick. It seems if ring bus is broke the red LED does flash, when connected red LED stays light. I took the actual fiber optic line out of the connector housing and used it for bypassing.

......1) when I used the 'fiber loop' to bypass any the modules in the trunk and including the ASK or CD changer in the dash (PIC #5), nothing happens. 'BMW' logo will still be displayed on the screen.
2) when i take any of the modules out of the network ring (unplugging ANY of the modules-not 'bypassing' anything) I DO GET the 'accept' prompt on the nav display (PIC#7) and can navigate through some functions but can operate only the climate functions. No Nav(PIC#8) or radio (PIC#9), chime, ect. I can only scroll through.
3) I also tried that trick to go into the MOST diagnostic screen (PIC#10), but nothing comes up under the 'MOST' menu. Again, the only way can control anything on the Nav display is when the MOST fiber ring is broke. If I try to connect the fiber ring back together at that point, it will just freeze on whatever is display I have up.
4) Nav disk DVD does seem to spin and eject fine. Although I have noticed it will still spin when the ignition is off.
5) Dash CD player seems to a spin the CD, but no sound of course.
6) CD changer tries to eject a the cartridge. But it never worked anyway.
7) All the modules seem to be transmitting light via the fiber.

Basically, the 'BMW' logo stays on when everything is connected and I cant do anything.

I got my whole car torn apart and need some advise on what to do next?
Do I need some software to reset the ghost errors after bypassing each module?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1485.JPG
Views:	382
Size:	80.1 KB
ID:	358375   Click image for larger version

Name:	IMG_1483.JPG
Views:	457
Size:	84.7 KB
ID:	358373   Click image for larger version

Name:	IMG_1484.JPG
Views:	404
Size:	74.8 KB
ID:	358374   Click image for larger version

Name:	IMG_1481.JPG
Views:	431
Size:	90.4 KB
ID:	358372   Click image for larger version

Name:	IMG_1477.JPG
Views:	421
Size:	78.8 KB
ID:	358371  

Click image for larger version

Name:	IMG_1480.JPG
Views:	410
Size:	102.0 KB
ID:	358370   Click image for larger version

Name:	IMG_1479.JPG
Views:	438
Size:	103.6 KB
ID:	358369   Click image for larger version

Name:	IMG_1487.JPG
Views:	381
Size:	99.5 KB
ID:	358376   Click image for larger version

Name:	IMG_1488.JPG
Views:	392
Size:	118.0 KB
ID:	358377   Click image for larger version

Name:	IMG_1489.JPG
Views:	391
Size:	111.1 KB
ID:	358378  


Last edited by resistro; 01-19-2013 at 05:34 PM. Reason: update
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms