Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26  
Old 01-17-2013, 10:27 AM
verbals verbals is offline
Verbals
Location: Poughkeepsie, NY
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 40
Mein Auto: 2002 BMW 745i
@sardoc ... Hahaha!!!
Reply With Quote
  #27  
Old 01-19-2013, 12:27 AM
KingSilverback KingSilverback is offline
The Silverback
Location: Wisconsin
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 448
Mein Auto: 2006 750Li
I've always wondered how you would go about coding an L7 AMP to a car, what software do you need?

Sent from my SPH-L710 using Bimmer App
Reply With Quote
  #28  
Old 01-19-2013, 02:52 PM
SFbay SFbay is offline
Account Under Review
Location: SF
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 893
Mein Auto: BMW 745i
Quote:
Originally Posted by verbals View Post
@sardoc ... Hahaha!!!
That's why this forum sucks...
You help ppl and you get nice "hahaha" response. Prob if you spent 1-2k at the stealer ship to resolve this problem you would think very different. And believe me some ppl did spent this amount to resolve simple issues.
Reply With Quote
  #29  
Old 01-19-2013, 03:03 PM
KingSilverback KingSilverback is offline
The Silverback
Location: Wisconsin
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 448
Mein Auto: 2006 750Li
Quote:
Originally Posted by SFbay View Post
That's why this forum sucks...
You help ppl and you get nice "hahaha" response. Prob if you spent 1-2k at the stealer ship to resolve this problem you would think very different. And believe me some ppl did spent this amount to resolve simple issues.
What pisses me off the most is people who don't bother searching before asking a question, when 9 times outta 10 that question has already been answered or it's a sticky. I don't know why some of you people buy these cars without doing proper research on them.

Sent from my SPH-L710 using Bimmer App
Reply With Quote
  #30  
Old 01-19-2013, 03:38 PM
First_745Li's Avatar
First_745Li First_745Li is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South FL
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,224
Mein Auto: '03 745Li
Quote:
Originally Posted by KingSilverback View Post
What pisses me off the most is people who don't bother searching before asking a question, when 9 times outta 10 that question has already been answered or it's a sticky. I don't know why some of you people buy these cars without doing proper research on them.

Sent from my SPH-L710 using Bimmer App
+1 - Repetitive threads should be answered " use search function" then mods should close it. It's so annoying to see new threads regarding the same topic.
__________________


'11 328i
'07 Audi A8 (w/ 20,000 miles)
'03 745Li (sold)
'03 Acura TL-S
'02 Infiniti QX4 (sold )

For those like that love INK checkout join
Myinkedspace.com with my referral code and enjoy

http://myinkedspace.com/?ref=REF65900
Reply With Quote
  #31  
Old 01-19-2013, 03:53 PM
KingSilverback KingSilverback is offline
The Silverback
Location: Wisconsin
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 448
Mein Auto: 2006 750Li
Yeah every damn day someone posts a thread about their speakers crackling when a search could answer all that

Sent from my SPH-L710 using Bimmer App
Reply With Quote
  #32  
Old 01-19-2013, 07:23 PM
resistro resistro is offline
Registered User
Location: usa
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 31
Mein Auto: 740
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=671068

Got a similar problem trying to diagnose MOST bus.


http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=671068

Here's my problem:

"BMW" is only displayed (PIC#1)on the navigation screen (unless I break the MOST fiber loop-more info later). Wont do anything! No radio, chime, voice control, ect.

I tried that trick to bypass modules (ASK CD player, Voice Controller, CD changer, L7 Amp, Tuner) to exclude them from the MOST bus but not seem to be gaining any ground. I took that factory fiber loop from the glove box to bypass these modules.....

FYI: I did not have to purchase a spare, I just took the loop connector apart and connected the two end together (the fiber ends in the glove PIC #3)-this seemed to do the trick. It seems if ring bus is broke the red LED does flash, when connected red LED stays light. I took the actual fiber optic line out of the connector housing and used it for bypassing.

......1) when I used the 'fiber loop' to bypass any the modules in the trunk and including the ASK or CD changer in the dash (PIC #5), nothing happens. 'BMW' logo will still be displayed on the screen.
2) when i take any of the modules out of the network ring (unplugging ANY of the modules-not 'bypassing' anything) I DO GET the 'accept' prompt on the nav display (PIC#7) and can navigate through some functions but can operate only the climate functions. No Nav(PIC#8) or radio (PIC#9), chime, ect. I can only scroll through.
3) I also tried that trick to go into the MOST diagnostic screen (PIC#10), but nothing comes up under the 'MOST' menu. Again, the only way can control anything on the Nav display is when the MOST fiber ring is broke. If I try to connect the fiber ring back together at that point, it will just freeze on whatever is display I have up.
4) Nav disk DVD does seem to spin and eject fine. Although I have noticed it will still spin when the ignition is off.
5) Dash CD player seems to a spin the CD, but no sound of course.
6) CD changer tries to eject a the cartridge. But it never worked anyway.
7) All the modules seem to be transmitting light via the fiber.

Basically, the 'BMW' logo stays on when everything is connected and I cant do anything.

I got my whole car torn apart and need some advise on what to do next?
Do I need some software to reset the ghost errors after bypassing each module?
Reply With Quote
  #33  
Old 01-20-2013, 06:50 AM
DFEL750I's Avatar
DFEL750I DFEL750I is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Toronto
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,859
Mein Auto: 750I
Quote:
Originally Posted by resistro View Post
Got a similar problem trying to diagnose MOST bus.


http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=671068

Here's my problem:

"BMW" is only displayed (PIC#1)on the navigation screen (unless I break the MOST fiber loop-more info later). Wont do anything! No radio, chime, voice control, ect.

I tried that trick to bypass modules (ASK CD player, Voice Controller, CD changer, L7 Amp, Tuner) to exclude them from the MOST bus but not seem to be gaining any ground. I took that factory fiber loop from the glove box to bypass these modules.....

FYI: I did not have to purchase a spare, I just took the loop connector apart and connected the two end together (the fiber ends in the glove PIC #3)-this seemed to do the trick. It seems if ring bus is broke the red LED does flash, when connected red LED stays light. I took the actual fiber optic line out of the connector housing and used it for bypassing.

......1) when I used the 'fiber loop' to bypass any the modules in the trunk and including the ASK or CD changer in the dash (PIC #5), nothing happens. 'BMW' logo will still be displayed on the screen.
2) when i take any of the modules out of the network ring (unplugging ANY of the modules-not 'bypassing' anything) I DO GET the 'accept' prompt on the nav display (PIC#7) and can navigate through some functions but can operate only the climate functions. No Nav(PIC#8) or radio (PIC#9), chime, ect. I can only scroll through.
3) I also tried that trick to go into the MOST diagnostic screen (PIC#10), but nothing comes up under the 'MOST' menu. Again, the only way can control anything on the Nav display is when the MOST fiber ring is broke. If I try to connect the fiber ring back together at that point, it will just freeze on whatever is display I have up.
4) Nav disk DVD does seem to spin and eject fine. Although I have noticed it will still spin when the ignition is off.
5) Dash CD player seems to a spin the CD, but no sound of course.
6) CD changer tries to eject a the cartridge. But it never worked anyway.
7) All the modules seem to be transmitting light via the fiber.

Basically, the 'BMW' logo stays on when everything is connected and I cant do anything.

I got my whole car torn apart and need some advise on what to do next?
Do I need some software to reset the ghost errors after bypassing each module?
You took the fiber optic loop from the glove box to bypass the modules? By taking the loop out of the glovebox you just broke the fiber optic ring and nothing will work...that's why you have to get a separate loop to bypass the modules and leave the one in the glove box in place.
__________________
Reply With Quote
  #34  
Old 01-20-2013, 09:23 AM
verbals verbals is offline
Verbals
Location: Poughkeepsie, NY
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 40
Mein Auto: 2002 BMW 745i
Wow. I guess I really pissed the gods off. I did do several searches ... on the forum & google. My issue at the time was I didn't even know what I was searching for. Once again, thank you all for the replies that helped me resolve my problem. And for those who think I am ruining the forum for one reason or another, I apologize.
Reply With Quote
  #35  
Old 05-04-2013, 12:53 PM
resistro resistro is offline
Registered User
Location: usa
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 31
Mein Auto: 740
Porblem solved

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...t=#post7324530
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms