Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)

E60 (2004 - 2010)
BMW 5-Series (E60 chassis) was first seen in the Unites States in the fall of 2003 with a 2004 Model Year designation. The E60 is now available as a 528i, 528xi, 535i, 535xi, 550i and a 535xi sports wagon! -- View the E60 Wiki

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-26-2013, 03:53 PM
klrichard klrichard is offline
Registered User
Location: North Carloina
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 20
Mein Auto: 2006 530i, Sport Package
Question *Transmission Malfunction* Warning Light (((HELP)))

I moved my car one day from my driveway to my neighbors driveway. The car started and drove fine. The car was fine! Well when I went back to move the car back to my driveway, it acted like it want to start, but quickly turned off. I tried to restart the car and all the Instrument lit up. Anyway, it was the starter. After putting the car in neutral and pushing it back into my driveway, I disconnected the negative battery cable. Installed the starter and changed out the hoses that ran to the Oil Separator. This process took about 3 weeks. Battery still disconnected. It took this long because I had to find the best deal on my parts and order them. Well, after putting everything back together, I started the car. It hesitated for about 3-5 seconds then started. it ran sluggish but Idle off fine. I thought I was good to go and ready to ride. NOPE! I press the gas pedal and it had a serious lag and the "TRANSMISSION MALFUNCTION" Wheel came up and the message on the screen says some about the gear can be engaged without press the brake. WTH! The car Idles fine and drives fine, but the transmission is in the safe mode. It won't switch gears. I do remember while putting the manifold back in, I released some of the pressure from the fuel line. Took the car to AutoZone and Advanced Auto (Cleared the codes there, I did, Not them) to see what code could be pulled. These are the codes P1727,P0335, P0700. They were erased and came right back. I also had my battery checked to see If that was the issue, but it checked out fine (12.6 volts, 96% charged). Rechecked all my connections and it is all good. Please Help! WHAT CAN I DO NEXT? I don't wanna take it anywhere until I have tried everything possible first.

2006 530i Sports package, Nav, N52, 103,000 Miles

Last edited by klrichard; 02-03-2013 at 05:15 PM. Reason: add pic
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms