Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)

X5 E70 (2007 - 2013)
E70 BMW X5 produced between 2007 and 2013. Discuss the E70 X5 with other BMW owners here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-27-2013, 10:43 AM
Mockingbird Mockingbird is offline
Registered User
Location: New York
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 68
Mein Auto: X5 35i 2013
Feel the X5 is trying to drag.

I don't know my x5 feels like it wants to go but some thing is holding it from behind. I just got mine last week. I did not feel it until I really stepped on the gas and did not see the quick response. I have 800mi on it any reason for this ?
__________________


X5 2013 Black/Cinnmon 3row,cold weather,technology.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 01-27-2013, 11:03 AM
yahtzee's Avatar
yahtzee yahtzee is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Virginia
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,169
Mein Auto: 2013 550i ///M-Sport
Did you take the emergency brake off? :-)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2013, 11:42 AM
sparrky sparrky is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 37
Mein Auto: X5
Hope it's not this. Now that I think about it, mine felt sluggish before the engine malfunctions occurred.

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...533&highlight=

Good luck.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-27-2013, 12:30 PM
Mockingbird Mockingbird is offline
Registered User
Location: New York
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 68
Mein Auto: X5 35i 2013
Quote:
Originally Posted by yahtzee5 View Post
Did you take the emergency brake off? :-)
thanks for that info I am positive I don't have the E Brakes on.
__________________


X5 2013 Black/Cinnmon 3row,cold weather,technology.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-27-2013, 12:32 PM
Mockingbird Mockingbird is offline
Registered User
Location: New York
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 68
Mein Auto: X5 35i 2013
Quote:
Originally Posted by sparrky View Post
Hope it's not this. Now that I think about it, mine felt sluggish before the engine malfunctions occurred.

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...533&highlight=

Good luck.
Mine has no errors and no misfiring. It feels as my tires are not letting the car roll my gas mileage max I had seen is 18.7mpg. I have doubts on these run flat tires.
__________________


X5 2013 Black/Cinnmon 3row,cold weather,technology.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-27-2013, 12:45 PM
sparrky sparrky is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 37
Mein Auto: X5
Wow 18 is great! I get much lower.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-27-2013, 07:26 PM
chiefneil's Avatar
chiefneil chiefneil is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Phoenix
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,059
Mein Auto: 2014 335i, 2002 330i
I noticed a similar thing with a 328i loaner. Driving it was just torture as it didn't want to go. After a day of that I started just flooring it at every opportunity to get it to kick down. It must have been the learning xmission, because after about 45 minutes of that abuse it loosened up considerably and felt like a normal car.

Not suggesting that just yet since you're still in your break-in period, but it might be worth trying once your dealer has ruled out a mechanical problem and you're over 1k miles.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-27-2013, 08:08 PM
5seriesHB's Avatar
5seriesHB 5seriesHB is offline
2 Bimmers R better than 1
Location: California
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,080
Mein Auto: 12 MSPT 535 & MSPT X5 5.0
Quote:
Originally Posted by sparrky View Post
Wow 18 is great! I get much lower.
id have 18mpg too, if my car wasn't moving either
not trying to dig
absolutely sucks that u have this happening...5.0 or 3.5?
Cheers Rob
__________________
It will all work out in the end....and if it hasn't worked out yet, its not the end!

2012 Msport X5 +Prem Sound+Cold Weather+Top/Side Cameras+Soft Close Doors+BMW Apps
Reply With Quote
  #9  
Old 01-28-2013, 04:43 AM
Mockingbird Mockingbird is offline
Registered User
Location: New York
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 68
Mein Auto: X5 35i 2013
Quote:
Originally Posted by 5seriesHB View Post
id have 18mpg too, if my car wasn't moving either
not trying to dig
absolutely sucks that u have this happening...5.0 or 3.5?
Cheers Rob
Well I have noticed it has got better after 1k mi. It's. 3.5.
__________________


X5 2013 Black/Cinnmon 3row,cold weather,technology.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-28-2013, 04:51 AM
5seriesHB's Avatar
5seriesHB 5seriesHB is offline
2 Bimmers R better than 1
Location: California
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,080
Mein Auto: 12 MSPT 535 & MSPT X5 5.0
Talking

Quote:
Originally Posted by Mockingbird View Post
Well I have noticed it has got better after 1k mi. It's. 3.5.
Great to hear
now step on it!
njoy
Rob
__________________
It will all work out in the end....and if it hasn't worked out yet, its not the end!

2012 Msport X5 +Prem Sound+Cold Weather+Top/Side Cameras+Soft Close Doors+BMW Apps
Reply With Quote
  #11  
Old 01-28-2013, 09:21 AM
lammphil lammphil is offline
Registered User
Location: Huntsville, AL
 
Join Date: May 2012
Posts: 10
Mein Auto: 2011 X35i Sport Activity
Quote:
Originally Posted by Mockingbird View Post
I don't know my x5 feels like it wants to go but some thing is holding it from behind. I just got mine last week. I did not feel it until I really stepped on the gas and did not see the quick response. I have 800mi on it any reason for this ?
The response you've described seems to be a design issue with the fuel/transmission control. I've experienced as much as 1.5 seconds between hitting the gas and getting the expected accelleration. To my knowledge, this has never been fixed.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-28-2013, 08:46 PM
Mockingbird Mockingbird is offline
Registered User
Location: New York
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 68
Mein Auto: X5 35i 2013
Quote:
Originally Posted by lammphil View Post
The response you've described seems to be a design issue with the fuel/transmission control. I've experienced as much as 1.5 seconds between hitting the gas and getting the expected accelleration. To my knowledge, this has never been fixed.
If you drive in manual the response is fine I guess you are right it's the design issue.
__________________


X5 2013 Black/Cinnmon 3row,cold weather,technology.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms