Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 1 Series / 2 Series > E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)

E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)
BMWs throw back to the iconic 2002, with a renewed form and function. The smallest car in BMW's line up but still packs a punch. Available in coupe or convertible, powered by either an inline 6 in the 128 or the twin turbo rocket sled 135.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-06-2013, 06:28 AM
scottychee93 scottychee93 is offline
Registered User
Location: St. Louis
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 21
Mein Auto: 2008 BMW 135i JB4
Unhappy 2008 135i N54 Misfire But NO OBD Codes

Hey guys! Well I got rid of my e65 and bought a 2008 135i about a month ago. It has 50,000 miles and was stock when i bought it. In the past month, I installed a JB4 and the BMS intake. After installing, the car would misfire and throw a code from the increased boost and go into almost a limp mode until the restart the car. If i ran the stock map, it wouldn't happen. So begins my current issue, I went ahead and replaced all six coil packs and spark plugs with OEM parts from my dealer. It fixed my misfire under high boost and the car runs like a champ under throttle now. Very impressed! But now the car almost has a slight nudge or hesitation at idle. It does not throw a code. It does it in stock map also. And it also seems to be worse on a cold start. It does not look like the RPM's move when it happens, but you can feel it from inside the car and definitely tell it misses by listening to the exhaust note. It doesn't seem to have a pattern, sometimes it will do it every 30 seconds, sometimes every minute. Could I have messed up changing the coils and plugs? Im going to run some Seafoam through the vacuum line at the diverter valves to see if the intake system as oil from the blow by issue in it possibly. Any other ideas? Thanks in advance!
Reply With Quote
Ads by Google
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 1 Series / 2 Series > E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms