Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > F10 / F11 (2011 - Current)

F10 / F11 (2011 - Current)
The new chapter in the highly successful story of the BMW 5 Series Sedan (F10) and wagon (F11)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-08-2013, 04:31 PM
braceyourself braceyourself is offline
Registered User
Location: pensacola
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Mein Auto: 535
ipod issue

When I plug in any model ipod/itouch i can control music from ipod only. I get an error message on the idrive screen that says "title transformation transfer not supported by aux device". I updated software on ipod and tried an itouch all with the same message. It's a bmw 535 2013. Any suggestions?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 02-11-2013, 09:52 PM
Beemurr528i Beemurr528i is offline
Registered User
Location: Florida
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 50
Mein Auto: 2013 535i Titanium Silver
I have the same problem. Also in a 2013 535i
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2013, 11:01 PM
Ilan Ilan is offline
Registered User
Location: San Diego CA
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 70
Mein Auto: 2012 BMW 528i
what kind of ipod and how is it connected ?
__________________
2012 BMW 528i, Premium, Sport, Nav, Apps.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2013, 05:35 AM
grandpawmoses grandpawmoses is offline
Registered User
Location: Alabama
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 58
Mein Auto: 2013 535i
I have a 535i & my Ipod seems to function corectly from the radio controls (at least with the basic controls I use) & I'm using the standard Ipod/usb cable. No error messages. The Ipod firmware does need to be up to date.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-12-2013, 06:58 AM
braceyourself braceyourself is offline
Registered User
Location: pensacola
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Mein Auto: 535
I have tried numerous ipods, some with the latest software updates and a brand new ipod touch...all with the same error message. My bmw dealership tells me that the problem is with the software in the car. I am using the same ipod/usb cable that i took out of my old bmw that worked just fine.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-12-2013, 07:38 AM
SoCalE38 SoCalE38 is offline
Tom
Location: San Diego
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 6
Mein Auto: 2013 535i
"I am using the same ipod/usb cable that i took out of my old bmw that worked just fine."

The 2013's take a standard iPod cable. When I got my 535, the dealer was saying I needed a "Y" cable they sold. Incorrect. I'm not up to speed with the history of iPod integration in BMW's (I used an Intravee adapter in my previous 2001 740iL), but this seems to be a (welcome) change for 2013. Also, my 2nd gen iPod Nano does not work at all, but my 4th gen does. Hope this helps.
__________________
2013 535i - Tasman Green/Oyster-Black
Reply With Quote
  #7  
Old 02-12-2013, 07:45 AM
braceyourself braceyourself is offline
Registered User
Location: pensacola
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Mein Auto: 535
I will try a standard cable today. I hope that this works. Thanks for the advice.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-12-2013, 02:28 PM
bmwombat bmwombat is offline
Registered User
Location: Sydney, Australia
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Mein Auto: 2013 F10 535d M-Sport
Quote:
Originally Posted by braceyourself View Post
I will try a standard cable today. I hope that this works. Thanks for the advice.
Yeh it's amazing the level of ignorance at dealers. When I went to take delivery of my car a few weeks back their Corporate Sales Manager said I needed the Y cable to connect but I knew he was wrong & I confirmed this by just connecting my iPod with the standard Apple cable...it works fine.
__________________
Driving: 2013 F10 535d M-Sport Carbon Black
=======================
Reply With Quote
  #9  
Old 02-12-2013, 06:06 PM
braceyourself braceyourself is offline
Registered User
Location: pensacola
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 6
Mein Auto: 535
I tried a standard cable and it worked immediately! Unbelievable! I can't tell you how many hours I spent trying to get this to work. The dealership offered to send drivers 45 miles to my house to pick up the car to get this working. Thanks for the help guys! I love bimmerfest!
Reply With Quote
  #10  
Old 05-31-2013, 02:03 PM
usmamac usmamac is offline
Registered User
Location: Raleigh, NC
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 18
Mein Auto: IS 250
Hello...I just read this....WHen I use the original / standard cable, my iPod goes into "sync" mode (showing the "do not disconnect") message......any suggestion? PS.: Like someone else here, I also trusted the dealer and bought the Y cable. I can hear the music fine, but I show the "title infor transfer not supported by AUX device" message...

Help please?!
Thx
MArco
Reply With Quote
  #11  
Old 06-11-2013, 09:26 AM
Shuswap38 Shuswap38 is offline
Registered User
Location: Vancouver
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Mein Auto: 535i
Question

I'm in the same boat. My 2011 535i with a brand new iPod Classic worked for 2 weeks. Then it connected and when I tried to play the iDrive disconnected and said "Not Connected". Went and bought a Y Cable. Seems to work but no Album Art. So work now and then with art or all the time without art - that is the rub. You would think with the cost of the car they could make 21st century media work. Ideas? or just forget the album art.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ipod, itouch


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > F10 / F11 (2011 - Current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms