Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)

E60 (2004 - 2010)
BMW 5-Series (E60 chassis) was first seen in the Unites States in the fall of 2003 with a 2004 Model Year designation. The E60 is now available as a 528i, 528xi, 535i, 535xi, 550i and a 535xi sports wagon! -- View the E60 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-15-2013, 01:52 PM
E60black E60black is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Chicago
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 102
Mein Auto: 545i
Rear seat warmers

The switches for my rear heated seats flash and turn off when I try to turn them on. I checked the fuse and it's good. Anybody know what else I could try? My front ones are good.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 02-22-2013, 01:58 AM
Memphis30 Memphis30 is offline
Registered User
Location: San Antonio
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Mein Auto: 04 BMW 545i
I had the same problem just lift up the seat and make sure to connectors are hooked up that was my fix.

Sent from my SGH-T959V using Bimmer App
Reply With Quote
  #3  
Old 02-22-2013, 03:06 PM
E60black E60black is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Chicago
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 102
Mein Auto: 545i
Genius! It is disconnected!

Now my dilemma is I see 1 male type connecter and 2 female connectors. Which one does it go to and why is there another open female connector? Is the another male connector somewhere?

I just lifted the passenger side a bit to see what's going on, does the whole seat pop right off??
Reply With Quote
  #4  
Old 02-22-2013, 04:20 PM
HPIA4v2 HPIA4v2 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: washington
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2,132
Mein Auto: E60, E71, E92
Quote:
Originally Posted by E60black View Post
Genius! It is disconnected!

Now my dilemma is I see 1 male type connecter and 2 female connectors. Which one does it go to and why is there another open female connector? Is the another male connector somewhere?

I just lifted the passenger side a bit to see what's going on, does the whole seat pop right off??
Wow, did the connectors got disconnected due to vibration or a tech who was working in there disconnect it by mistake?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-22-2013, 09:48 PM
E60black E60black is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Chicago
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 102
Mein Auto: 545i
As far as I remember no tech however I've only had the car for 6 months. Rear seats barely look worn.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-23-2013, 05:43 AM
Memphis30 Memphis30 is offline
Registered User
Location: San Antonio
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Mein Auto: 04 BMW 545i
Yes the whole seat pops up and one female connector stays open i think its the one that says battery.
Sent from my SGH-T959V using Bimmer App
Reply With Quote
  #7  
Old 02-23-2013, 05:47 AM
Memphis30 Memphis30 is offline
Registered User
Location: San Antonio
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Mein Auto: 04 BMW 545i
Its also a male and female connector on the driver side u need to hook up and u all good.
Sent from my SGH-T959V using Bimmer App
Reply With Quote
  #8  
Old 02-23-2013, 10:44 PM
E60black E60black is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Chicago
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 102
Mein Auto: 545i
Quote:
Originally Posted by Memphis30 View Post
Its also a male and female connector on the driver side u need to hook up and u all good.
Sent from my SGH-T959V using Bimmer App
+1

Thanks boss. Popped the seat off and sure enough everything was working after I re-connected both sides. The car hasn't had any paint work done. Not sure why it was disconnected, the seat belt buckles were also shifted around. But put everything back together and is back to perfect.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms