Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-16-2013, 08:16 PM
dkhan4 dkhan4 is offline
Registered User
Location: nj
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
Mein Auto: x5
Sound system not working

Hi all -

I have a BMW X5 3.0i with a standard radio/CD system (No GPS or anything). Anyway, it turns on and I can see everything on the display; however, the volume isn't working. I have tried increasing it via the knob as well as the steering wheel control. Please advise ASAP.

Thanks,
D
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 02-16-2013, 08:18 PM
dkhan4 dkhan4 is offline
Registered User
Location: nj
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
Mein Auto: x5
BTW it is a 2004 X5 3.0i, if that helps any. Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 02-20-2013, 07:09 PM
Salty Dog Salty Dog is offline
Registered User
Location: Australia
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 13
Mein Auto: X5 Sports E53 3.0
Hello dkhan4,

I am suffering a similar type issue, but i do get the right side speakers working.
Out of interest, did your stereo just all of a sudden start doing this?
Or was it after any kind of work preformed on the vehicle?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2013, 12:21 PM
sal1 sal1 is offline
Registered User
Location: texas
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Mein Auto: bmw
Sounds like the amp?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2013, 06:56 AM
sniperwolf sniperwolf is offline
Registered User
Location: Manchester
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Mein Auto: e53
Hi the problem your having is the dreaded bm54 the amp that can be found under the spare wheel . I to had this problem sound coming just out of the left side then it went altogether ,luckilyenough after some google homework and eBay found a guy just round the corner from me who replaced the inside circuit board and added a auxiliary lead aswell for 99 BMW want around 500 for a new one.

Sent from my LT26i using Bimmer App
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
help advice, sound, sound system, system, volume


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms