Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-19-2013, 09:51 AM
avoisin avoisin is offline
Registered User
Location: Oregon
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 11
Mein Auto: 2004 X3 2.5i
Persistant cooling leak from expansion tank

I've been plagued in the last few weeks with a coolant leak that just refuses to go away. I recently had to change out the heating/cooling thermostat underneath the expansion tank, and now I can't stop a leak from that area.

Best I can tell, the leak is coming from the two holes at the bottom of the expansion tank, where they sit on the mount. One has a pin clip to hold it in place, the other just sits by friction. It's the latter that seems to be wedging just a bit loose, and causing a slow, small drip. The part is the "Cooling Water Connector" that I just cannot get to stay flush after assembly. You can see it here on the great DIY:

DIY Cooling Replace, post #14, picture #5. It just wiggles around too much in the housing, there's probably a good 1/8" of play at least.

I've tried simply reseating, adding some silicone putty, but nothing I can think of will get that connector to sit flush consistently. Only other thing that comes to mind is a real adhesive or something to truly bond that connector/mount area to the tank, but I really don't want to resort to that.

Anyone have ideas??
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms