Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E36 M3 (1995-1999)

E36 M3 (1995-1999)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-08-2012, 11:06 AM
mxracer65 mxracer65 is offline
Registered User
Location: Fort Campbell KY
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Mein Auto: 1997 M3 coupe
Exclamation Clutch Problem. Need help

Im not really sure if my clutch is not disengageing or just wont engage. It was running fine then i parked it for a couple hours. when i went to leave and started it up, it wouldnt go into gear. I push in the clutch and it does nothing. Help please, i dont know to much about clutchs
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 10-08-2012, 11:21 AM
john@eac john@eac is offline
Past Sponsor
Location: Ohio
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 207
Mein Auto: Many
If it was working fine and it just quit working you might have lost a clutch master or slave cylinder.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2012, 11:34 AM
mxracer65 mxracer65 is offline
Registered User
Location: Fort Campbell KY
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Mein Auto: 1997 M3 coupe
is there a way to check? wouldnt it lose all pressure in the pedal if i lost one of the cylinders?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2013, 10:46 PM
M34MAM M34MAM is offline
Registered User
Location: San Diego, CA
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Mein Auto: 1997 M3
I have replaced my master and slave twice, the clutch and the clutch pedal and I still get the problem with my clutch pedal not working intermitently. What did you do to fix your problem?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-26-2013, 04:05 AM
mxracer65 mxracer65 is offline
Registered User
Location: Fort Campbell KY
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
Mein Auto: 1997 M3 coupe
My original problem was just a bad clutch. When i pulled my old clutch off, the clutch disc was fused to the pressure plate. Then the clutch kit i bought was the wrong one, so when i put it in, there was to big of a gap and the slave couldnt reach the through out bearing all the way. after i got the right clutch in it, it all worked perfect.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E36 M3 (1995-1999)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms