Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)

7 Series - E38 (1995 - 2001)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-25-2013, 12:25 AM
Trojan323 Trojan323 is offline
Registered User
Location: Idaho falls, ID
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
Mein Auto: 740i E38
95 e38 slugging start. Help needed.

Hello.

Q. I just replaced my air intake manifold gaskets on my 95 e38 from a car shop. Everything was smooth for a week, and now I have it starting on like if the battery is dying but I have battery ticker on it but it still gives me the lagging start runs smooth no bad idle. What can it be? Also I do need to change the, (lambda O2 censor check engine light turn on) can that be the reason?




Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 04-25-2013, 08:05 PM
kwikk4 kwikk4 is offline
Registered User
Location: JACKSONVILLE,FL
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 28
Mein Auto: 95 740i
sluggish start

hello. not much of a mechanic. but had my ccv valve replaced and car was rougher (idling) than before. read on here about lubro moly valve clean and added it. also added lubro moly injection cleaner just today. car is running a lot better. still sluggish at start but hopefully it will get better. u can pick it up at napa or advance. napa was cheaper here.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2013, 10:51 PM
Trojan323 Trojan323 is offline
Registered User
Location: Idaho falls, ID
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 18
Mein Auto: 740i E38
95 e38 slugging start. Help needed.

The idle is not bad it's only when I start it it seems like it don't want to.


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms