Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-19-2013, 08:46 AM
sshoemaker sshoemaker is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
Mein Auto: BMW X3
Replaced MAF Sensor, now transmission light on

I just replaced the MAF Sensor on my 2004 X3 3.0 liter since a mechanic told me that was what was making the SEL stay on. Finally, I did it. And, what happened? Now the transmission light is on and the transmission is shifting and jerking violently. What is wrong? I need help from someone? It was very easy to replace the MAF and I was able to complete the task in less than 10 minutes being very careful when I did so. Any thoughts?
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 05-19-2013, 11:22 AM
sshoemaker sshoemaker is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
Mein Auto: BMW X3
Can anyone Help with this? Anyone know what to do next? Put the old MAF back on? I can handle the light being on but not the transmission jerking around.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2013, 11:59 AM
Grabby544 Grabby544 is offline
Account closed at users request
Location: Wichita Falls, TX
 
Join Date: May 2013
Posts: 267
Mein Auto: 2009 X3
I'd double check your intake system, perhaps a torn boot?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2013, 12:17 PM
sshoemaker sshoemaker is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
Mein Auto: BMW X3
Okay. I will check. The boot where the MAF Sensor goes in looks fine but maybe at the other end there is a problem????
Reply With Quote
  #5  
Old 05-19-2013, 12:23 PM
sshoemaker sshoemaker is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: May 2013
Posts: 5
Mein Auto: BMW X3
The think that is puzzling though, I put the old MAF back on and the car runs fine. So, why would the new one make the transmission light come on and cause the transmission to jerk and buck, etc.? The part is exactly the same so I know I have the right part. It makes me think this isn't the problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-19-2013, 01:14 PM
Grabby544 Grabby544 is offline
Account closed at users request
Location: Wichita Falls, TX
 
Join Date: May 2013
Posts: 267
Mein Auto: 2009 X3
Re: Replaced MAF Sensor, now transmission light on

I don't think its the maf. I think its the plumbing

Sent from my ADR6350 using BimmerApp mobile app
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms