Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26  
Old 12-22-2012, 08:07 PM
fivepointnine fivepointnine is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Olympia, Wa
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 345
Mein Auto: BMW X3, Mercedes CLK500
from what I understand alot of these problems are traced back to the master light switch, I think there is even a SIB for it.
Reply With Quote
  #27  
Old 12-23-2012, 05:05 AM
alpha1 alpha1 is offline
Registered User
Location: Nairobi
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Mein Auto: BMW X3
I hear you Evlengr. There's a lot of expensive (on the part of BMW owners) assumptions made by the dealer here.

Turns out the problem was a short in the ignition system. Car's back to normal.
Reply With Quote
  #28  
Old 12-25-2012, 08:35 AM
brunke brunke is offline
Registered User
Location: Mobile Al
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 23
Mein Auto: 08 X3, 08 Harley FLSTC
Electrical heaven!

I have a problem with washer pumps and caused some others doing a temporary fix. I wired a toggle switch to operate the pump and ran wires through the dash panel assembly. In the process, I disconnected a couple of small plugs in a terminal under the radio fascia cover. It knocked out the ac and we were leaving on a trip. Fortunately, I went to the last place I touched and found the plug out of place - a very delicate connection - no firm latch.
Reply With Quote
  #29  
Old 04-25-2013, 05:10 AM
alpha1 alpha1 is offline
Registered User
Location: Nairobi
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Mein Auto: BMW X3
Evlengr. I can see that you do not have your X3 any more...
Reply With Quote
  #30  
Old 09-10-2013, 02:23 AM
qpid qpid is offline
Registered User
Location: Nairobi
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Mein Auto: X3
Alpha1 I am in Nairobi....Kindly inbox me the contacts of the mechanic who diagnosed your issue. Thanks.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms