Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)

E28 (1982 - 1988)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-06-2011, 11:40 PM
vicacq vicacq is offline
Registered User
Location: Denver Co.
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Mein Auto: 1985 BMW 528e
no injector pulse

Seems like I got spark,I definetly.got fuel,but still only runs if I spray starting fluid ,but doesn't run off its own fuel,I'm thinkin no injector pulse,where do I start in the testing process please?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 07-08-2011, 06:31 AM
catso's Avatar
catso catso is offline
catso
Location: Chicago
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,956
Mein Auto: 2000 323i, 1988 528e
Quote:
Originally Posted by vicacq View Post
Seems like I got spark,I definetly.got fuel,but still only runs if I spray starting fluid ,but doesn't run off its own fuel,I'm thinkin no injector pulse,where do I start in the testing process please?
Check for voltage at the injector connection.
__________________
Don't be gormless; get some gorm!
![/I][/FONT]
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2011, 11:34 AM
vicacq vicacq is offline
Registered User
Location: Denver Co.
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Mein Auto: 1985 BMW 528e
ok, so i got power to the injectors but when i turn the car over there is no power to the injectors,and as soon as i stop turning it over the injectors have power again..but no pulsing,thats for sure
Reply With Quote
  #4  
Old 07-19-2011, 05:27 AM
ernesto50 ernesto50 is offline
classic
Location: nashua n.h.
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 4
Mein Auto: 1985 735i bmw
crank sensor controls injector pulse ohm out that sensor not sure on the spec.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-18-2013, 02:42 PM
Alika808 Alika808 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Hawaii
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 191
Mein Auto: 02 E53 / 00 E46 / 98 E36
Hello,

Seems I have the same issue with my 1998 323is. Replaced the crank sensor but still won't start. Anyway, the issue start when I wash the car and sprayed water into the engine compartment. Anything else to check or replace? Thank you.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-18-2013, 03:15 PM
catso's Avatar
catso catso is offline
catso
Location: Chicago
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,956
Mein Auto: 2000 323i, 1988 528e
Quote:
Originally Posted by Alika808 View Post
Hello,

Seems I have the same issue with my 1998 323is. Replaced the crank sensor but still won't start. Anyway, the issue start when I wash the car and sprayed water into the engine compartment. Anything else to check or replace? Thank you.
Try posting in the E36 forum, they are more likely to know what's wrong with your car.
__________________
Don't be gormless; get some gorm!
![/I][/FONT]
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms