Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)

7 Series - E38 (1995 - 2001)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-10-2014, 12:36 PM
Wmaung20 Wmaung20 is offline
Registered User
Location: White Plains NY
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 20
Mein Auto: 750IL 1999
Alternator whine after install DICE

Hi,
I did installed rear view camera and DICE Mediabridge by the local installer.
After Mediabridge installed, the Bluetooth music streaming is fine, but the Ipod and USB(which include power) got alternator whine or noise. When I hit the gas paddle, the more whine will come. The installer could not find what would be, but he suspected the power to be filtered.
Does anyone have same problem? and Suggestion?
I'm planning to meet the installer next week for fix.

Thanks in advanced.
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 03-11-2014, 04:51 PM
ebida3's Avatar
ebida3 ebida3 is offline
Society of the 7's East
Location: High Point, NC
 
Join Date: May 2010
Posts: 550
Mein Auto: 2001 740iL
If you load an alternator to the max they will whine. Either the device is pulling some amperage or the alt is weak and struggling to present the correct output.

IF you are referring to a whining in the speakers then you have a cable or wire that needs to be shielded.
__________________
Society of the 7's East
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2014, 06:15 PM
Wmaung20 Wmaung20 is offline
Registered User
Location: White Plains NY
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 20
Mein Auto: 750IL 1999
Quote:
Originally Posted by ebida3 View Post
If you load an alternator to the max they will whine. Either the device is pulling some amperage or the alt is weak and struggling to present the correct output.

IF you are referring to a whining in the speakers then you have a cable or wire that needs to be shielded.

Thank you for reply. I guess the whining in the speakers. So any suggest which wires need to tape(EMI Tape)? Appreciated.

Last edited by Wmaung20; 03-11-2014 at 06:20 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms