Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > F30 / F31 / F32 / F33 (2012 - current)

F30 / F31 / F32 / F33 (2012 - current)
The sixth generation 3 series, chassis code F30. 2013 model year 328i and 335i sedans now in production. Read the F30 frequently asked question thread for all your basic question and dive into all the details in the ultimate F30 information thread.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-07-2014, 01:30 PM
gelat gelat is offline
Registered User
Location: Portsmouth, NH
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Mein Auto: 2014 328i xDrive
My Remote US app and "secret Knowledge" error?

Hello - I have the US remote app, and after logging in, I get "secret knowledge might not be activated. Please go to ConnectedDrive portal to activate your secret knowledge"

1. Yes, I go to BMW assist, as there is no US connected drive.
2. in my BMW assist profile, i have entered the three security questions.
3. I did re-download the app.
4. I did call BMW for a reset
5. I am using the US app.
6. I have iOS 7.1 on a 5S
7. It did work before, for about 2 weeks, and I did enter a password twice initially, then set a 4 digit pin.
8. Yes, my email is all caps on logging in.

anyone have ideas or help?
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 04-17-2014, 01:36 PM
sean.miamiheat sean.miamiheat is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Miami, FL
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 107
Mein Auto: 2014 328i Luxury Line
I had the same problem. I eventually got it fixed but can't remember now. I called BMW support and they guided me through everything though.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-17-2014, 02:06 PM
gelat gelat is offline
Registered User
Location: Portsmouth, NH
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Mein Auto: 2014 328i xDrive
I've called them 6 or 7 times - they don't know what to do. They act like they've never heard of this bug.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2014, 04:04 PM
SamS's Avatar
SamS SamS is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dallas
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 792
Mein Auto: 2013 ActiveHybrid 3
Now I have this same problem. I have no idea how to correct?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-04-2014, 10:49 AM
mmm_n_ny mmm_n_ny is offline
Registered User
Location: NY
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 6
Mein Auto: 428i
The same problem started for me yesterday. Initially I lost the online connection in the car and then I started receiving "Secret Knowledge might not be activated". My car online connection is working fine now, but not the Remote app.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-04-2014, 01:35 PM
pony_trekker pony_trekker is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NY
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,188
Mein Auto: 5
Same here. What happened?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-04-2014, 01:53 PM
CrazyINP CrazyINP is offline
Registered User
Location: Boston
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 32
Mein Auto: '11 335d, '09 MCS
Same problem as of yesterday.
__________________
2011 335d M-sport
BMW CCA Member 357544
1997 BMW M3/4 Cosmos Black - autocross & track - Gone
2002 Audi S8 Brillian Black - daily driver - Gone

Reply With Quote
  #8  
Old 07-04-2014, 02:28 PM
pony_trekker pony_trekker is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NY
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,188
Mein Auto: 5
My Remote US app and "secret Knowledge" error?

Message I get.


Sent from BimmerApp mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_8228.PNG
Views:	112
Size:	177.4 KB
ID:	449776  

Last edited by pony_trekker; 07-04-2014 at 02:41 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-04-2014, 05:56 PM
Andy H Andy H is offline
Registered User
Location: San Antonio
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 51
Mein Auto: 2012 535i MSport
+1

I updated my iPhone IOS to 7.1.2 two days ago. I wonder if this new update is causing the problem?

Last edited by Andy H; 07-04-2014 at 06:03 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-04-2014, 07:00 PM
guyver626 guyver626 is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: ny
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 549
Mein Auto: x3 35i
Quote:
Originally Posted by pony_trekker View Post
Message I get.





Sent from BimmerApp mobile app

Shoot. That's the same message I get. And I just updated my iPhone today too. Damn it.


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #11  
Old 07-04-2014, 07:35 PM
guyver626 guyver626 is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: ny
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 549
Mein Auto: x3 35i
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1404527645.096363.jpg
Views:	79
Size:	325.1 KB
ID:	449854

I can't seem to get past this. Any ideas?? I'm not part of the secret club anymore. Dang this is annoying as I use bmw remote all the time.


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #12  
Old 07-04-2014, 09:48 PM
ericwgreen ericwgreen is offline
Registered User
Location: Suwanee, GA
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 77
Mein Auto: 2013 F30 335i
I have the same issue. What's going on?

Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #13  
Old 07-05-2014, 01:53 AM
mmm_n_ny mmm_n_ny is offline
Registered User
Location: NY
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 6
Mein Auto: 428i
Does BMW Assist provide support for the Remote app?
Reply With Quote
  #14  
Old 07-05-2014, 07:56 AM
WowMe WowMe is offline
Registered User
Location: IL
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Mein Auto: 328xi
Called BMW Assist and they are saying it is system wide issue and they are working on it without any resolution date....
Reply With Quote
  #15  
Old 07-06-2014, 06:56 AM
WowMe WowMe is offline
Registered User
Location: IL
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Mein Auto: 328xi
Started working after 7.1.2 update on iPhone 5
Reply With Quote
  #16  
Old 07-06-2014, 08:17 AM
HELLR0T HELLR0T is offline
It means bright red
Location: Orlando
 
Join Date: May 2012
Posts: 661
Mein Auto: 96 E36, 14 F30
Quote:
Originally Posted by Andy H View Post
+1

I updated my iPhone IOS to 7.1.2 two days ago. I wonder if this new update is causing the problem?
I do not have 7.1.2.

This problem started for me yesterday too.
Reply With Quote
  #17  
Old 07-06-2014, 09:02 AM
WowMe WowMe is offline
Registered User
Location: IL
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Mein Auto: 328xi
For me, it stopped working on Friday and today(Sunday) after updating iOS to 7.1.2 and phone restart everything started working....


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #18  
Old 07-06-2014, 09:18 AM
HELLR0T HELLR0T is offline
It means bright red
Location: Orlando
 
Join Date: May 2012
Posts: 661
Mein Auto: 96 E36, 14 F30
It is working for me now. I am still on 7.1.1 fyi.
Reply With Quote
  #19  
Old 07-06-2014, 09:24 AM
luigi524td luigi524td is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: The State of Southern NJ
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 687
Mein Auto: '13 535xDrive; '98 Z3 2.8
Me too ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-07-06-11-34-21.jpg
Views:	50
Size:	93.7 KB
ID:	450058  
__________________
My opinions are free - you'll get exactly what you pay for!
Current: 2013- 535xDrive | 1998-Z3 2.8
Past: 2007-530xi | 2001-740i | 1998-740i | 1994-740i | 1986-524TD

"Seek and ye shall find" ... start with your owner's manual!


Get add'l discounts and cash rebates at your favorite e-stores incl Tirerack!

Mr. Rebates
Reply With Quote
  #20  
Old 07-06-2014, 09:45 AM
thuannguyen thuannguyen is offline
Registered User
Location: Westminster, CA
 
Join Date: May 2014
Posts: 7
Mein Auto: 328
I'm on iOS 8 beta 2 and I have this problem too
Reply With Quote
  #21  
Old 07-06-2014, 05:01 PM
pony_trekker pony_trekker is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NY
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,188
Mein Auto: 5
Fixed as of about 3:00
Reply With Quote
  #22  
Old 07-06-2014, 05:40 PM
furby076's Avatar
furby076 furby076 is offline
IntarWeb Stalker
Location: 95 Feet Under
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,940
Mein Auto: 2013 335xi M-Sport
Quote:
Originally Posted by gelat View Post
I've called them 6 or 7 times - they don't know what to do. They act like they've never heard of this bug.
Here is the thing with that. The BMW software is proprietary software, and doesn't have any code in it that doesn't run through BMW hands.

That means if there is an error message a BMW programmer (or hired programmer) had to put it in there.

Call them back, and tell tech support they should be reaching out to their dev department so they can find out what to do.
__________________
"Booberry" -ED 2013 335xi | B45 | ZMM | ZDA |Heated Seats | HK |EBII
My Drive Style

Because I can.
-
Quote:
Originally Posted by cwinter View Post
I agree with furby
Quote:
Originally Posted by guerilla twang View Post
Hahahaha, I like you furb, you like to live dangerously.
Quote:
Originally Posted by ProfessorCook View Post
I started to google to find a picture to match furby's suggestion to Gia, but it quickly became clear it was an inappropriate search to conduct at work.
Reply With Quote
  #23  
Old 07-06-2014, 05:53 PM
luigi524td luigi524td is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: The State of Southern NJ
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 687
Mein Auto: '13 535xDrive; '98 Z3 2.8
Yesterday I emailed BMW about the error messages (there's an email address in the APP) ... The response:

Dear customer,

Thank you for your feedback.

We will include your suggestions in the further development of the My BMW Remote App. We kindly ask for your understanding that we can not send a personalized response.***8232;

Best regards,

Your BMW ConnectedDrive Team
__________________
My opinions are free - you'll get exactly what you pay for!
Current: 2013- 535xDrive | 1998-Z3 2.8
Past: 2007-530xi | 2001-740i | 1998-740i | 1994-740i | 1986-524TD

"Seek and ye shall find" ... start with your owner's manual!


Get add'l discounts and cash rebates at your favorite e-stores incl Tirerack!

Mr. Rebates
Reply With Quote
  #24  
Old 07-06-2014, 08:08 PM
Mr. Big Mr. Big is offline
Man of the People
Location: Parts Unknown
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 44
Mein Auto: '75 2002, '14 435i
Quote:
Originally Posted by pony_trekker View Post
Fixed as of about 3:00
Yep, mine is working too. Looks like they've got it fixed.
__________________

'75 2002: AM/FM stereo radio w/cassette deck
'14 435i: M Sport and all the crap that breaks after 4 years
Reply With Quote
  #25  
Old 07-06-2014, 09:57 PM
BMW X Series BMW X Series is offline
Registered User
Location: NYC
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 56
Mein Auto: 2013 328i X-Drive
Quote:
Originally Posted by WowMe View Post
Called BMW Assist and they are saying it is system wide issue and they are working on it without any resolution date....
i called BMW assist saturday night because i had the same issue and they told me that they are aware of the problem and it should be fixed by monday.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > F30 / F31 / F32 / F33 (2012 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms