P0155 after head unit installed. - Bimmerfest - BMW Forums



Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E36/7 Z3 (1996-2002)

E36/7 Z3 (1996-2002)
E36/7 Z3 Roadster, Z3 coupe, Z3 M Roadster and Z3 M Coupe talk with our gurus here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-07-2017, 06:00 PM
zed3coupe zed3coupe is offline
Registered User
Location: CO
 
Join Date: May 2016
Posts: 39
Mein Auto: 2001 BMW Z3 Coupe
P0155 after head unit installed.

I went and had a head unit installed yesterday at a local stereo shop. Sounds great works fine. Today it was cold so I started my car for ten mins before driving home from work. After driving for 10 mins my SES light came on. I ran code when home and got P0155. O2 sensor. Now is it just a coincidence my o2 sensor failed or would adding an aftermarket head unit cause some electrical issue? Anyway, I reset SES and will see what happens before I replace sensor or look at that circuit. Any insight would be much appreciated.
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-07-2017, 06:09 PM
vintage42's Avatar
vintage42 vintage42 is offline
BMW CCA 1405
Location: Louisville, KY
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,086
Mein Auto: 1997 BMW Z3 1.9 5MT
Quote:
Originally Posted by zed3coupe View Post
I... had a head unit installed yesterday... Today it was cold so I started my car for ten mins before driving... my SES light came on. I ran code when home and got P0155. O2 sensor... reset SES and will see what happens... Now is it just a coincidence my o2 sensor failed or would adding an aftermarket head unit cause some electrical issue?...
P0155 is more likely related to ten minutes of cold idle than a new head unit. It may stay cleared.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2017, 06:27 PM
zed3coupe zed3coupe is offline
Registered User
Location: CO
 
Join Date: May 2016
Posts: 39
Mein Auto: 2001 BMW Z3 Coupe
Quote:
Originally Posted by vintage42 View Post
Quote:
Originally Posted by zed3coupe View Post
I... had a head unit installed yesterday... Today it was cold so I started my car for ten mins before driving... my SES light came on. I ran code when home and got P0155. O2 sensor... reset SES and will see what happens... Now is it just a coincidence my o2 sensor failed or would adding an aftermarket head unit cause some electrical issue?...
P0155 is more likely related to ten
minutes of cold idle than a new head unit. It may stay cleared.
I was thinking that but isn't that code more of an electrical issue with the sensor?
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old 12-08-2017, 04:24 AM
vintage42's Avatar
vintage42 vintage42 is offline
BMW CCA 1405
Location: Louisville, KY
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,086
Mein Auto: 1997 BMW Z3 1.9 5MT
Po155 O2 Sensor Heater Circuit does sound electrical, and I don't know what it takes to cause it. But surely not the head unit.
Reply With Quote
Reply

See More Related BMW Stories


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E36/7 Z3 (1996-2002)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001- VerticalScope Inc. All rights reserved.