Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-14-2006, 07:40 PM
///MLover's Avatar
///MLover ///MLover is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles, California
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 327
Send a message via AIM to ///MLover
Mein Auto: Nothing
Angry COLD START Rattle

I have been looking around now. All I see is just winshield and dash rattles. But I dont see anyone having the problem that I have. I have rattles on cold start ONLY. Nothing else. I dunno why but thats just the way it is. DOEs anyone have this problem?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 03-14-2006, 10:43 PM
kd2789mo kd2789mo is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: MO
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 433
Mein Auto: Radio Flyer Z38/5.7m
Quote:
Originally Posted by pwned
I have been looking around now. All I see is just winshield and dash rattles. But I dont see anyone having the problem that I have. I have rattles on cold start ONLY. Nothing else. I dunno why but thats just the way it is. DOEs anyone have this problem?
My 04 used to have a fairly rough idle, for about the first 60 seconds on a cold start.
It would be in the morning when it dropped to under 50 in the garage, and I did hear some front area, dash/windshield rattles.
The last software update, done when it was in for an oil change, cured it. This past winter, it starts/runs as smooth cold as at operating temperature.
The shifts for the first mile or so, still aren't as smooth as at operating temperature, but the rough idle is gone.
__________________
Kd
----------------
04 745Li Silver/Grey, 19" Star, LOGIC7, CWP, Adaptive Cruise, LSP, CP, PDC, Shades, Xenon, Sirius
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2006, 05:42 PM
///MLover's Avatar
///MLover ///MLover is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles, California
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 327
Send a message via AIM to ///MLover
Mein Auto: Nothing
Thanks for the reply. Anybody with a 750? Or am i just the lucky one with this?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2006, 10:44 PM
///MLover's Avatar
///MLover ///MLover is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles, California
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 327
Send a message via AIM to ///MLover
Mein Auto: Nothing
Anyone?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-18-2006, 09:02 AM
simonbos30 simonbos30 is offline
Registered User
Location: Chicago
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
Mein Auto: 2003 745 Li
Noisy exhaust manifold i think

It sounds like you have a bad exhaust manifold. At cold starts it rattles and it will go away or less noisy as the car worm up. I think that might be the problem. Do you remember hitting a very bad pothole or perhaps driving over something that may have hit the manifold hard?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-18-2006, 09:25 AM
///MLover's Avatar
///MLover ///MLover is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles, California
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 327
Send a message via AIM to ///MLover
Mein Auto: Nothing
No i dont recall nothing. this satarted around 3 K ish miles. Like when we got back from Vegas with it. The next morning i went to go out and the shake was the worst. MY head was wobbling. Oh and I talked to my service advisor. I am going to go pickup all service invoices to go to for the law thing...
Reply With Quote
  #7  
Old 03-24-2006, 07:30 AM
BMWNA BMWNA is offline
BMW NA Customer Relations
Location: NJ
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 454
Mein Auto: B M W
I'm with BMW of North America, LLC. I've passed this message on to a BMW NA Customer Relations Representative who will be in touch with you soon.
__________________
BMW NA Customer Relations
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SES light comes on after cold start and hard acceleration (2001 740i) emmsys 7 Series / 8 Series 7 03-14-2006 06:25 PM
Cold start problem Seattlemike E30 (1982 - 1993) 0 01-09-2006 01:39 PM
Slight hesitation after cold start kalemkea E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013) 11 11-04-2005 04:13 PM
cold start problems metrix2025 E30 (1982 - 1993) 2 10-29-2005 08:26 PM
Rough Idle on cold start zcasavant M Series 8 05-29-2003 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms