Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)

E36 (1991 - 1999)
The E36 chassis 3-Series BMW was a huge hit among driving enthusiasts from the first moment the car hit the pavement. The E36 won numerous awards over the years it was produced and is still a favorite of many BMW enthusiasts to this day! -- View the E36 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-04-2008, 06:41 AM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
Windshield Wiper Issue (Didnt wanna Hijack the other poste's thread)

On my 94' 325i I am havin an issue with my wiper blades. They seem to work just fine as far as operation is concerned. Its the stopping part thats the problem.

They stop halfway in the middle of the windshield instead of going all the way down to the resting position just above the hood. When i run them they go all the way up and down like they should but once i turn them off the stop in the wrong spot. I dont wanna push them down manually cuz i dont wanna break anything.

Any ideas on what the problem could be???
__________________
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 03-04-2008, 11:26 AM
328ioc's Avatar
328ioc 328ioc is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South Jersey, Melbourne Florida
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 716
Mein Auto: E36, Imola ZHP
are you stopping them by turning them of or turning the car off? if you turn the car off the the wipers still on they will stop where ever they are. good luck.
__________________

SYNracing Inc.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2008, 05:23 PM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
No i mean if i turn the stalk to the "off" position they stop in the middle of the windshield. Like they think thats where they're supposed to stop
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2008, 07:24 PM
328ioc's Avatar
328ioc 328ioc is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South Jersey, Melbourne Florida
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 716
Mein Auto: E36, Imola ZHP
ahh i see. i have no idea then maybe a motor problem but im not sure. good luck!
__________________

SYNracing Inc.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-05-2008, 04:06 AM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
Anybody else got any clues?
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 03-05-2008, 10:12 AM
ttkid06 ttkid06 is offline
Registered User
Location: California
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 33
Mein Auto: 93 325is
i have that happen to my old corollla so what i did was time it correctly to that original position where it's suppose to be, lol, but since it's a bmw i really have no idea.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 03-05-2008, 10:31 AM
estoril blu estoril blu is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: london
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 170
Mein Auto: e36 323 convertable
Hi if you turn your wipers on they work normally right ? all the way up and down but just start and stop from the midlle of the screen if so i would take the wipers off the whole arm undo the two nuts 13mm i think switch the wipers on then off so it sits in its off position and refit the wipers back where there supoosed to sit and retighten them they may have slipped or loosened.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 03-05-2008, 09:23 PM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
Funny thing is, i've done that already. I had to replace the cowling under the windshield and those had to come off. Puttin them back to the "seated" position didnt fix the problem. Its been like this for a while but its really becoming an issue now in cleveland with the heavy snow.

When i drive, snow & slush gets stuck to the bottom of the blades since they are up and it smears slush across the windshield instead of wiping it off makin things a tad dangerous
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 03-06-2008, 03:22 PM
amrrashad amrrashad is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: CT, USA
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 127
Mein Auto: 99 323 Cabrio
paidnfull,

I'd say do what estoril_blu says, just to reset them again. If it still doesn't work, then I suspect your control module's probably on its way.

Good luck!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-06-2008, 04:59 PM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
Is the control module an easy fix?
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 03-07-2008, 10:15 AM
estoril blu estoril blu is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: london
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 170
Mein Auto: e36 323 convertable
I think the control module is behind the glovebox,switch on the wipers and listen out for clicking relays.
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 03-08-2008, 04:27 AM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
Will do. Is replacing the module pretty easy if that is the problem?
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 03-08-2008, 08:34 AM
estoril blu estoril blu is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: london
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 170
Mein Auto: e36 323 convertable
just plug in multiplug or multiplugs i have my glovebox out at the moment because my electric windows wern't working all the relay boxes are behind the glovebox i will try to find which one is for the wipers, i can post a pic of it if i knew how to post
__________________

Last edited by estoril blu; 03-08-2008 at 08:40 AM.
Reply With Quote
  #14  
Old 03-08-2008, 11:11 AM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
Appreciate the help. To post, go to www.imagebeam.com and upload the pics. It'll give you the code to copy n paste into your post so the pics will show
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 03-08-2008, 02:12 PM
paidnfull paidnfull is offline
Registered User
Location: Cleveland
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 66
Mein Auto: 94 325i
Sorry, that www.imagebam.com
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms