Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)

E36 (1991 - 1999)
The E36 chassis 3-Series BMW was a huge hit among driving enthusiasts from the first moment the car hit the pavement. The E36 won numerous awards over the years it was produced and is still a favorite of many BMW enthusiasts to this day! -- View the E36 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-06-2008, 12:22 AM
BMWredneck's Avatar
BMWredneck BMWredneck is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dover, Delaware / Romance, AR
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,571
Send a message via MSN to BMWredneck Send a message via Yahoo to BMWredneck
Mein Auto: 96 318is Auto
Wiper Issues

I have checked fuses, they all check good.
Im lost on what else to check.
The problem:
There are 3 speed settings. 2nd one doesn't work correctly.
From what I know of its supposed to be a continuous wipe as you are driving, but when you stop it switches to a fast intermittent wipe. Mine is stuck on intermittent wipe. Anyone have an idea on what i should check or what the actual problem is?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 03-06-2008, 03:11 AM
E36 Phantom's Avatar
E36 Phantom E36 Phantom is online now
I Am The Machine
Location: Somewhere Between The Valley & The Bay
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 20,494
Mein Auto: Dreier, Fünfer & Siebener
Well, that certainly wouldn't be a fuse issue.
Let me see if i remember the E36 wiper switch.

Pos 0 - Off
Pos 1 - Intermittent, off at stops
Pos 2 - Slow Continuous, intermittent @ stops
Pos 3 - Fast continuous, slow continuous @ stops

If that's correct, and its stuck permanently on intermittent in Pos 2, then it would be a wiper control module problem most likely. Ask your dealer. Ask for a service adviser, they'll know for sure.
__________________
// Chad //
// 2001 BMW 740i M-Sport // 2002 Lexus LX470 //
// 2009 Kawasaki Concours 14 // 2006 Kawasaki Ninja 250 //
// 1999 Chevy Tahoe //



Quote:
Originally Posted by SlimKlim View Post
You're a derbanana
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2008, 04:18 PM
amrrashad amrrashad is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: CT, USA
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 127
Mein Auto: 99 323 Cabrio
BMWredneck,

If your a DIY guy, my first guess would be some dirt on the Pos 2 connection that's preventing the wiper contol module from getting a connection to Pos 2. I'd try cleaning it with some electric terminal cleaner first. If it doesn't work, then my adive would be to follow Phantom's advice.

Take care!

Amr
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2008, 12:21 AM
BMWredneck's Avatar
BMWredneck BMWredneck is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dover, Delaware / Romance, AR
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,571
Send a message via MSN to BMWredneck Send a message via Yahoo to BMWredneck
Mein Auto: 96 318is Auto
Where would the general vacinity of this connector be at?

And the wiper control module, is that a decntly DIY or should i just stick with a mechanic for it?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-08-2008, 08:02 PM
vwvannut vwvannut is offline
Registered User
Location: Brea, CA
 
Join Date: May 2007
Posts: 87
Send a message via AIM to vwvannut
Mein Auto: 1992 325i
I've got another wiper question for you guys. My 92 (different control module) has a similar problem, but it will only work in fast pos 3, and will not return properly. Every once in a while it works. yesterday i was washing the car at a coin wash. I had the hood open and i was cleaning the engine a bit. low and behold the wipers worked for about 10min after, then returned to not working. Any ideas?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms