Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)

E28 (1982 - 1988)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-14-2009, 12:12 PM
viperjesse viperjesse is offline
Registered User
Location: Hershey
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 16
Mein Auto: 1985 528e
Now my side lights don't work???

1985 528e, new SI board and new brake light switch fixed everytning. My side lights were working fine. I was installing a CD player and amp. They still worked with the cd player but when I was hooking up the amp my power wire touched a ground and sparked.
I'm thinking this blew something. I checked fuses 9 & 10 they look good and I have 14 volts on both sides of the holders but all four side lights are out. Everything else works fine.

Oh yeah, The battery died on me yesterday so I recharged it and reset the SI lights by jumping pins 1 & 7.
Thanks in advance
JZ
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 03-14-2009, 04:48 PM
viperjesse viperjesse is offline
Registered User
Location: Hershey
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 16
Mein Auto: 1985 528e
Are there more fuses under the dash??
The wire I connected constant 12v power to the amp was a red wire up under the dash by the hood release.
Thanks
JZ
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2009, 08:43 AM
viperjesse viperjesse is offline
Registered User
Location: Hershey
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 16
Mein Auto: 1985 528e
OK, the right side works. Left side took another new bulb in the front so that one works. I have no voltage to the left rear side light. All other lights, turn signals etc. work. The car's wiring and mechanicals are in factory condition, nobody ever changed anything.
I tried a seperate ground wire directly to the battery neg and still no light so I'm thinking it is a power issue.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2009, 02:50 PM
viperjesse viperjesse is offline
Registered User
Location: Hershey
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 16
Mein Auto: 1985 528e
I shoulda continued my troubleshooting. A combination of a bad new bulb and a bad wire in the rear.
All is well now.
JZ
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms