Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)

X5 E70 (2007 - 2013)
E70 BMW X5 produced between 2007 and 2013. Discuss the E70 X5 with other BMW owners here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-09-2009, 05:06 PM
mswaz's Avatar
mswaz mswaz is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Seattle, Washington
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 227
Mein Auto: 2013 X5 M
Strange sound on 2008 X5 4.8

on monday when walking up to my car I hit my alarm/door locks to unlock and then hit the auotmatic rear hatch release to raise the rear hatch. Coming out of the passenger side rear speaker located in the back pillar at full volume was constant static. Only this speaker. So loud you could not get near it or sit in the car. I started the car, changed audio source, turned off audio all togther, and the sound did not turn off. I then turned off the car, reset alarm and then unlocked the doors/turned off alarm and the speaker noise stayed on the whole time.

Finally set the car alarm and a locked the doors, waited until the alarm cycled on about 30 seconds. Sounds was on this whole time then finally sound stopped when i hit the door lock alarm off button.

Like I said very strange. There was a slight electric burning smell in the rear hatch area when this was over. very slight and has since gone away. Any ideas or suggestions?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-11-2009, 11:04 PM
thoang thoang is offline
Registered User
Location: SF Bay Area
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 16
Mein Auto: European cars
You described a similar problem I had with my 4.8is. It turned out to be a bad amplifier, without the burning smell. Part number is 65-12-6-940-977. Hope that helps.
__________________
http://www.vimeo.com/tuanhoang/videos

tuanhoang.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms