Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)

X5 E70 (2007 - 2013)
E70 BMW X5 produced between 2007 and 2013. Discuss the E70 X5 with other BMW owners here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-12-2009, 05:06 AM
Sonadt Sonadt is offline
Registered User
Location: Vietnam
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Mein Auto: X5 3.0si
X5 2007 serious problem

I have bought a 2007 X5 3.0 for 2 years. Now it has a big problem with a lot of bloody alarms. The BMW service agent told me that there is a problem with control bus and the feeding voltage is down to 3.5 Volt. They asked me replace a new battery and some other sensors... but the problem is till exist. Any experrience for me???? Please help
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 09-12-2009, 07:58 AM
UncleJ UncleJ is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Silicon Valley
 
Join Date: May 2006
Posts: 6,525
Mein Auto: '06 X3
Sonadt, you are in a very hot, high humidity (Monsoons!) environment which is not friendly to the delicate electronics in your car. Try to find the best shop/dealer you can to help deal with this. I am sure others out there have had the same problems and got them resolved. Good luck!
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2009, 10:26 PM
Sonadt Sonadt is offline
Registered User
Location: Vietnam
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Mein Auto: X5 3.0si
My X5 has been fixed. The problem is short-circuit in some spare-connector boxes, then it makes the voltage down 1/3 in the control buses. As told by the garage, there are 25 boxes like that around the chasis. Now the car runs perfectly.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms