Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)

E46 (1999 - 2006)
The fourth generation 3 Series (E46 chassis) was introduced in 1999 and set the standard for engineering and performance during it's years of production including being named to Car & Driver's 10 best list every one of those years! ! -- View the E46 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-23-2009, 08:15 PM
themrvin themrvin is offline
Registered User
Location: Atlanta
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 36
Mein Auto: 2002 BMW 330CI
Windshield Wiper Fluid not Spraying

Hey guys, this is what happened,

One day I used the windshield wiper spraying mechanism thingy to clean my windshield and noticed my wiper fluid light turned on after I did (This part worked perfectly). I opened the hood and noticed the tank had about a 5th of fluid left so I went to the dealership and picked up a bottle of fluid concentrate. I poured about half the bottle into the tank then filled the rest up with water. Then i turned the car on and noticed the light disappeared but stupid me never actually tested the spray again!

So a couple days later my windshield was a little dirty so I tried to clean it by pulling the windshield wiper thing towards me and then my windshield wipers started to swing but no fluid was spraying out!!

I dont understand what could have happened? How bad can you screw up filling up the fluid lol? What do you recommend me checking?

Thanks!
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 10-23-2009, 08:28 PM
jcourcoul jcourcoul is offline
Supporter of Bimmer Lore
Location: Mexico
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5,192
Mein Auto: 2006 325Ci
Dead pump.

Replace. Part 4, #67128362154. Do same to strainer 5, #61667006063.

__________________

2006 325Ci

Last edited by jcourcoul; 10-23-2009 at 08:32 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2009, 10:42 AM
themrvin themrvin is offline
Registered User
Location: Atlanta
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 36
Mein Auto: 2002 BMW 330CI
aw man, so im guessing it was just bad timing?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2010, 09:52 AM
ventsyv ventsyv is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Baltimore, MD, USA
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,189
Mein Auto: 03 BMW 330ci
I'm having a similar problem. The pump was leaking a little, so I replaced the little gasket shown as #5 on the diagram above. The leak is gone but the sprayer hasn't worked since. Before I replaced the gasket, the sprayer was working but all the fluid will leak out within a couple of days.
I check all connections and everything looks OK. Is there a way to test the pump or should I just go ahead and replace it?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms